terminal DTG53

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Kreator publikacji
star
Posty: 86
Rejestracja: ndz 19 lut 2012, 11:28
Status: Offline

terminal DTG53

Postautor: star » pn 15 wrz 2014, 20:51

WITAM..MAM TAKI PROBLEM..JEDEN Z NASZYCH STRAŻAKÓW PRZEZ POMYŁKE PODAŁ NIEWŁAŚCIWY NUMER DO TERMINALA..ZROBILIŚMY EDYCJĘ NUMERU W TERMINALU,I TO PODOBNO MIAŁO PROBLEM ZAŁATWIĆ..NIESTETY TERMINAL DALEJ DZWONI NA NUMER NIEWŁAŚCIWY...A W TERMINALU WPISANY JEST PRAWIDŁOWY...CZY KTOŚ ZMIENIAŁ NUMER BEZ POMOCY SERWISANTA I WSZYSTKO BYŁO OK..

Aniolt
Posty: 12
Rejestracja: pt 07 sty 2011, 13:01
Status: Offline

Re: terminal DTG53

Postautor: Aniolt » pn 15 wrz 2014, 22:25

Hej
Jaką metodą edytowałeś numer, przez kabel czy ręcznie wklepywałeś w trybie serwisowym terminala?

Kreator publikacji
star
Posty: 86
Rejestracja: ndz 19 lut 2012, 11:28
Status: Offline

Re: terminal DTG53

Postautor: star » wt 16 wrz 2014, 15:15

ręcznie

mikele
Posty: 214
Rejestracja: pt 18 lut 2011, 09:00
Status: Offline

Re: terminal DTG53

Postautor: mikele » wt 16 wrz 2014, 15:54

reset terminala był robiony?

Aniolt
Posty: 12
Rejestracja: pt 07 sty 2011, 13:01
Status: Offline

Re: terminal DTG53

Postautor: Aniolt » śr 17 wrz 2014, 18:54

Czasami zdarza się, że urządzenie się zawiesza, należny otworzyć skrzynkę DSP i odłączyć DTG od akumulatora, a następnie wyłączyć bezpiecznik. Powinno pomóc.

Greenboy1993
Posty: 9
Rejestracja: wt 22 sty 2013, 22:29
OSP (gm., woj.): Śliwice, kuj-pom
Status: Offline

Re: terminal DTG53

Postautor: Greenboy1993 » wt 23 wrz 2014, 17:55

Może zwyczajnie nie zapisał zmian. U mnie też tak miałem kilka razy. Albo niedługo po tym było jakieś wyłączenie prądu i się zresetował do jakichś poprzednich ustawień. Spróbuj wpisać ponownie i wtedy sprawdź.
Awatar użytkownika

operacyjny998
Posty: 7
Rejestracja: pn 18 sie 2014, 19:23
Status: Offline

Re: terminal DTG53

Postautor: operacyjny998 » wt 23 wrz 2014, 20:29

Pierwsze wyjście to przycisk reset.
Drugie wyjście to odłączyć od zasilania i uruchomić ponownie
Trzecie wyjście wyjąc kartę SIM spod pokrywki, włożyć i zresetować.
Czwarte wyjście. Wejść w tryb serwisowy przez przytrzymanie przycisków ESC i OK przez 3 sekundy.Wybrać w menu strzałkami pozycję 2.Edycja numeru zatwierdzić OK. Wybrać numer do edycji i OK. Numer zmienia sie strzałkami i zatwierdza OK. Po zmienieniu wybrać wyjście i OK. Terminal sie zresetuje i powinno być dobrze ;)
Tylko życie poświęcone innym jest warte przeżycia...

marcin_op
Posty: 525
Rejestracja: czw 07 lut 2008, 21:34
Status: Offline

Re: terminal DTG53

Postautor: marcin_op » czw 02 paź 2014, 09:11

Odezwij się do mnie na PW to postaram się pomóc
Awatar użytkownika

dh skarbnik
Posty: 11
Rejestracja: czw 06 lis 2014, 19:53
OSP (gm., woj.): OSP Brzeziny (gm. Miasto Brzeziny, woj. Łódzkie
Status: Offline

Re: terminal DTG53

Postautor: dh skarbnik » czw 06 lis 2014, 19:56

możesz spróbować zedytować numery za pomocą programu komputerowego. Platan udostępnia program oraz kabel potrzebny do podłączenia terminala do komputera

Wróć do „Aktualności”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Zaloguj się  •  Zarejestruj się