składniki potraw, które do siebie nie pasują
-
Topic author - Posty: 12
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Rejestracja: wt 22 lip 2014, 11:05
- Status: Offline
składniki potraw, które do siebie nie pasują
Lubimy eksperymentować w kuchni. To podobno cecha facetów. Tak niedawno odkryłem zalety smażonej z cebulą przetartej marchewki która ma delikatny smak magi i idealnie pasuje do zup i sosów.. Jednak nie zawsze łączenie równych składników wychodzi nam na zdrowie. Są składniki potraw, które do siebie nie pasują. Pamiętamy z historii że kiszone ogórki są dobre o ile nie popijemy je wodą. Podobnie jest z mlekiem i cytryną. Takie połączenia skutkują natychmiastowo. Jednak niekorzystnych powiązań jest znacznie więcej. Można o tym przeczytać na portalu Zachowajmy Zdrowie .
Re: składniki potraw, które do siebie nie pasują
Po tym, jak miałem okazję w restauracji jeść karpia z pomarańczą, żadne połączenie smaków mnie już nie zaskoczy.