Remiza wyremontowana przez UE zmieniona w świetlice
-
Topic author - Posty: 8
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Gostynin, Mazowieckie
- Status: Offline
Remiza wyremontowana przez UE zmieniona w świetlice
Witam, szukam porady, waszych doświadczeń, waszych rozwiązań.
Sytułacja wygląda tak, iż nasza remiza została przekształcona w świetlice wiejską i dzięki temu dostaliśmy dofinansowanie do wyremontowania całego obiektu. Problem polega na tym, że przez 5 lat nie można pobierać żadnych opłat za wykorzystywanie tego obiektu. Macie może jakieś własne doświadczenia czy rozwiązania jak można wynająć sale np. na wesele pobierając za to opłatę.
Sytułacja wygląda tak, iż nasza remiza została przekształcona w świetlice wiejską i dzięki temu dostaliśmy dofinansowanie do wyremontowania całego obiektu. Problem polega na tym, że przez 5 lat nie można pobierać żadnych opłat za wykorzystywanie tego obiektu. Macie może jakieś własne doświadczenia czy rozwiązania jak można wynająć sale np. na wesele pobierając za to opłatę.
-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
Re: Remiza wyremontowana przez UE zmieniona w świetlice
TEGO KOLEGO NIE PRZESKOCZYSZ SZKODA RYZYKOWAĆ
Czasami ryzyko nie popłaca, to jest właśnie ta sytuacja.
Jestem w podobnej sytuacji (na szczęście jeszcze tylko przez około rok), tylko, że u mnie budynek był budowany od podstaw. Okresu 5 lat nie przeskoczysz. Można próbować robić coś na zasadzie nieodpłatnego udostępnienia sali (spisujecie umowę na to) a w zamian osoba dobrowolnie przekazuje wam określoną kwotę w formie darowizny na cele statutowe.
Pamiętać też musisz o tym, że jeżeli budynek jest własnością gminy to nawet po tym okresie 5 lat, jak już można zarabiać to i tak pieniądze za wynajem powinny trafić na konto gminy a nie wasze jako OSP.
Pamiętać też musisz o tym, że jeżeli budynek jest własnością gminy to nawet po tym okresie 5 lat, jak już można zarabiać to i tak pieniądze za wynajem powinny trafić na konto gminy a nie wasze jako OSP.
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!
Nie przesadzajcie. Można coś z tym zrobić.
-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
kolego nic nie zrobisz gminy na to nie stać ,zeby zwracać kasę
-
Topic author - Posty: 8
- OSP (gm., woj.): Gostynin, Mazowieckie
Właśnie słyszałem o opcji darowizny