Co Wam naprawdę pomaga na łuszczycę skóry głowy? Szukam skutecznego zamiennika sterydów

Strażak po godzinach
Awatar użytkownika

Topic author
k-m
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): Warszawa,mazowieckie
Status: Offline

Co Wam naprawdę pomaga na łuszczycę skóry głowy? Szukam skutecznego zamiennika sterydów

Post autor: k-m »

Szukam czegoś skutecznego na łuszczycę skóry głowy, najlepiej bez recepty. Sterydów chcę używać jak najrzadziej, bo wiem, jak to się kończy. Macie coś, co realnie pomaga?

Listek
OSP (gm., woj.): chełm lubelskie

Re: Co Wam naprawdę pomaga na łuszczycę skóry głowy? Szukam skutecznego zamiennika sterydów

Post autor: Listek »

Mojej córce dość dobrze pomagał olej z serii Dr Michaels, ale jest bardzo drogi i trzeba go długo stosować, żeby zobaczyć efekt. Później dermatolog poleciła nam zestaw Psorisel – szampon, emulsję i płyn. Dużo lepiej się sprawdził. Skóra się wyciszyła, łuska odchodziła bez problemu. Warto spróbować, tu masz zestaw:
https://gemini.pl/zestaw-verdelove-psor ... ml-9083265
Awatar użytkownika

Topic author
k-m
OSP (gm., woj.): Warszawa,mazowieckie

Re: Co Wam naprawdę pomaga na łuszczycę skóry głowy? Szukam skutecznego zamiennika sterydów

Post autor: k-m »

Ja długo szukałam czegoś, co nie będzie sterydem. Próbowałam różnych balsamów i kremów, ale dopiero połączenie balsamu Nivea Rich Moisturising i płynu Psorisel dało jakąkolwiek ulgę. U mnie główny problem to swędzenie i łuska, a to połączenie naprawdę łagodzi objawy. Trzeba próbować, bo każdemu coś innego działa.
Obrazek
Awatar użytkownika

bartosz22

Post autor: bartosz22 »

Szampon Clobex rzeczywiście jest niezły, ale to steryd – działa szybko, tylko niestety zmiany wracają. Ja używam go tylko przy mocnych nawrotach. Na co dzień lepiej postawić na coś lżejszego. Psorisel stosowałem profilaktycznie i dawał radę, ale dopiero po złuszczeniu skóry, np. po Cerkogelu 30.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat