Mam pytanie do kolegów którzy są już w tym temacie obeznani.
Jeżeli zwracacie się do fundacji, instytucji o pomoc, dofinansowanie to piszecie w pismach określoną kwotę czy tylko ogólnie o dofinansowanie? I czy piszecie konkretnie na co czy ogólnie?
Chce napisać pismo i nie wiem jak będzie lepiej? Czy potrzebuje np. 1000zł czy 1000zł na piłę spalinową czy piłę spalinową czy ogólnie że potrzebuje wsparcie finansowe?
Dofinansowanie
-
Topic author - Posty: 26
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Złotniki(Rogowo, Kuj-Pom)
- Status: Offline
-
- OSP (gm., woj.): marynowy gm. nowy dwór gdański
Re: Dofinansowanie
Ja pisze lub ogłaszam na co ale nie podaje konkretnej sumy. Albo możesz napisać że na to potrzebujesz tyle i tyle a prosisz o pomoc według możliwości.
-
- OSP (gm., woj.): OSP BANIE - woj.Zachodniopomorskie
Re: Dofinansowanie
No my jak robiliśmy pisemka do firm, to pisaliśmy w jakiej jesteśmy sytuacji, tzn. krótka charakterystyka jednostki, osiągnięcia, plany na przyszłość. Później pisaliśmy, że w planach mamy zakupienie tej czy innej rzeczy, lub zrealizowanie tego, czy innego zadania i że prosimy o wsparcie finansowe. Ale nie pisaliśmy konkretnie o jaką kwotę chodzi. Konieczne było również zaproponowanie czegoś w zamian, bo bez tego firmy nie mają sensu nas wspierać finansowo, niestety takie czasy i firmy liczą każdy grosz. Na chyba 60 wysłanych pisemek 3 odpowiedzi przyszły pozytywne ale to i tak dużo, bo jednostek wysyłających podobne pisemka jest setki w okolicy...