Czy MAGIRUS to dobry samochód?

Ciekawostki i nowości sprzętowe oraz problemy dotyczące sprzętu używanego w Strażach Pożarnych.

Topic author
1Radek
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Czy MAGIRUS to dobry samochód?

Post autor: 1Radek »

Witam kolegów.
Mam pytanie do kolegów co maja magirusy. Jak te samochody się sprawują w terenie? Jakie maja wady i zalety? Jak wygląda sprawa części do autopompy czy silnika? Moja OSP ma niedługo pozyskać magirusa ze silnikiem 250km. Więc stąd te pytania do Was. Pozdrawiam.

bogdanskarbnik
OSP (gm., woj.): kielnarowa podkarpackie

Re: Czy MAGIRUS to dobry samochód?

Post autor: bogdanskarbnik »

Witam mamy Magirusa 170 prawie 5 lat i opinia jest taka że auto proste w obsłudze mało awaryjne lecz ma małą wadę. Słaby silnik jak na teren górzysty, "górki widzi z daleka" a z Magirusem o mocy 250 KM to się nie spotkałem. Jeśli macie zamiar kupić takie auto to ja bym go drugi raz nie kupił wolałbym Renault 230 cena podobna a 50 cukyków więcej , wybór należy do kupującego.

dh.michal
OSP (gm., woj.): Żebry,gm.Wąsosz,woj.Podlaskie
Kontakt:

Post autor: dh.michal »

Witam u nas mamy Magirus 256 sprzęt jak kolega wyżej wspomniał mało awaryjne, tereny górzyste zależy ale tak to całkiem nieźle, wady: przynajmniej w naszym nie potrafię znaleźć, a zalet: dużo skrytek, autopompa chodzi nieźle jak z częściami nie wiem bo nie byli nam na razie potrzebne, ogólnie super autko, polecam. A jaki chcecie kupić nowy czy używany?
Bo są coraz nowsze i lepsze Magirusy, wrzucam zdjęcie i link do więcej zdjęć do chyba najnowszego Magirusa Multistar 2.
Obrazek

http://www.firemax.pl/multistar-2,p,347 ... 27.,1.html

A tutaj mój:
Obrazek

PS. zdjęcie jest dużej rozdzielczości więc jest tylko do połowy, ale włącz pokaż obrazek to będzie cały
„Idę tam,skąd wszyscy inni uciekają w obawie przed śmiercią”

http://www.osp.wies-zebry.pl

Topic author
1Radek

Post autor: 1Radek »

Witam.
Mamy na oku magirusa 256. rok 1984. Zbiornik na kompozytowy. Dwa szybkie natarcia i pompę dwuzakresową.
Ten rocznik daje do myślenia. U nas górek nie ma. Ale nie wiem jak sobie poradzi w polu. bo teren wiejski.
Pozdrawiam
Radek

karol1118

Post autor: karol1118 »

Kolego Radek jeśli ma napęd na 2 osie to w polu sobie poradzi i w lesie, wiem z własnego przykładu ze u nas jest coraz mniej akcji w terenie przeważają takie z dobrym dojazdem i tak chyba od roku ani w starze 266 ani 244 nie ożyliśmy przedniego napedu,
Piękniejszy od ciszy jest tylko dźwięk syreny

bogdanskarbnik
OSP (gm., woj.): kielnarowa podkarpackie

Post autor: bogdanskarbnik »

Kolego "Radek" jeśli zdobędziesz to o czym myślisz to polecam zalety jak u poprzedników wadę którą opisałem ale to w moim przypadku Ty nie musisz jej brać pod uwagę ponieważ nie ten silnik.A z ciekawości ile ten Twój model kosztuje?
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat