Czy MAGIRUS to dobry samochód?
-
Topic author - Posty: 148
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Czy MAGIRUS to dobry samochód?
Witam kolegów.
Mam pytanie do kolegów co maja magirusy. Jak te samochody się sprawują w terenie? Jakie maja wady i zalety? Jak wygląda sprawa części do autopompy czy silnika? Moja OSP ma niedługo pozyskać magirusa ze silnikiem 250km. Więc stąd te pytania do Was. Pozdrawiam.
Mam pytanie do kolegów co maja magirusy. Jak te samochody się sprawują w terenie? Jakie maja wady i zalety? Jak wygląda sprawa części do autopompy czy silnika? Moja OSP ma niedługo pozyskać magirusa ze silnikiem 250km. Więc stąd te pytania do Was. Pozdrawiam.
-
- OSP (gm., woj.): kielnarowa podkarpackie
Re: Czy MAGIRUS to dobry samochód?
Witam mamy Magirusa 170 prawie 5 lat i opinia jest taka że auto proste w obsłudze mało awaryjne lecz ma małą wadę. Słaby silnik jak na teren górzysty, "górki widzi z daleka" a z Magirusem o mocy 250 KM to się nie spotkałem. Jeśli macie zamiar kupić takie auto to ja bym go drugi raz nie kupił wolałbym Renault 230 cena podobna a 50 cukyków więcej , wybór należy do kupującego.
-
- OSP (gm., woj.): Żebry,gm.Wąsosz,woj.Podlaskie
- Kontakt:
Witam u nas mamy Magirus 256 sprzęt jak kolega wyżej wspomniał mało awaryjne, tereny górzyste zależy ale tak to całkiem nieźle, wady: przynajmniej w naszym nie potrafię znaleźć, a zalet: dużo skrytek, autopompa chodzi nieźle jak z częściami nie wiem bo nie byli nam na razie potrzebne, ogólnie super autko, polecam. A jaki chcecie kupić nowy czy używany?
Bo są coraz nowsze i lepsze Magirusy, wrzucam zdjęcie i link do więcej zdjęć do chyba najnowszego Magirusa Multistar 2.

http://www.firemax.pl/multistar-2,p,347 ... 27.,1.html
A tutaj mój:

PS. zdjęcie jest dużej rozdzielczości więc jest tylko do połowy, ale włącz pokaż obrazek to będzie cały
Bo są coraz nowsze i lepsze Magirusy, wrzucam zdjęcie i link do więcej zdjęć do chyba najnowszego Magirusa Multistar 2.

http://www.firemax.pl/multistar-2,p,347 ... 27.,1.html
A tutaj mój:

PS. zdjęcie jest dużej rozdzielczości więc jest tylko do połowy, ale włącz pokaż obrazek to będzie cały
Witam.
Mamy na oku magirusa 256. rok 1984. Zbiornik na kompozytowy. Dwa szybkie natarcia i pompę dwuzakresową.
Ten rocznik daje do myślenia. U nas górek nie ma. Ale nie wiem jak sobie poradzi w polu. bo teren wiejski.
Pozdrawiam
Radek
Mamy na oku magirusa 256. rok 1984. Zbiornik na kompozytowy. Dwa szybkie natarcia i pompę dwuzakresową.
Ten rocznik daje do myślenia. U nas górek nie ma. Ale nie wiem jak sobie poradzi w polu. bo teren wiejski.
Pozdrawiam
Radek
Kolego Radek jeśli ma napęd na 2 osie to w polu sobie poradzi i w lesie, wiem z własnego przykładu ze u nas jest coraz mniej akcji w terenie przeważają takie z dobrym dojazdem i tak chyba od roku ani w starze 266 ani 244 nie ożyliśmy przedniego napedu,
Piękniejszy od ciszy jest tylko dźwięk syreny
-
- OSP (gm., woj.): kielnarowa podkarpackie
Kolego "Radek" jeśli zdobędziesz to o czym myślisz to polecam zalety jak u poprzedników wadę którą opisałem ale to w moim przypadku Ty nie musisz jej brać pod uwagę ponieważ nie ten silnik.A z ciekawości ile ten Twój model kosztuje?