Dokumenty i materiały w samochodzie
-
Topic author - Posty: 179
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): powiat tarnowski, województwo małopolskie
- Status: Offline
Dokumenty i materiały w samochodzie
Witam, jestem w trakcie tworzenia segregatorów do naszych samochodów w których byłyby wszystkie potrzebne dokumenty, jakieś spisy itp. Jeżeli macie takie coś u siebie, prosiłbym o odpowiedź co taki segregator powinien zawierać, ewentualnie jakieś dodatkowe pomysły. Pozdrawiam.

-
- OSP (gm., woj.): (pow. olkuski, małopolskie)
Re: Dokumenty i materiały w samochodzie
U nas z tego co pamiętam tak na szybko to mamy :
- wykaz członków OSP z aktualnymi badaniami,
- kryptonimy samochodów pożarniczych z tereny powiatu,
- instrukcje LPR jak przygotować teren do lądowania śmigłowca,
- teczkę druków z przekazania miejsca pożaru (KDR) itp.,
- telefony do sołtysów poszczególnych miejscowości w gminie,
- obowiązkowo dowód rejestracyjny pojazdu,
- karty paliwowe samochodu i sprzętu na nim posiadanego,
- dodatkowo dwie kratki o informacji że radiostacje nasobne lub latarki są w ładowarce która jest poza samochodem(zasilanie 230V).
Przydałaby się jeszcze dokładna mapa gminy lub powiatu.
- wykaz członków OSP z aktualnymi badaniami,
- kryptonimy samochodów pożarniczych z tereny powiatu,
- instrukcje LPR jak przygotować teren do lądowania śmigłowca,
- teczkę druków z przekazania miejsca pożaru (KDR) itp.,
- telefony do sołtysów poszczególnych miejscowości w gminie,
- obowiązkowo dowód rejestracyjny pojazdu,
- karty paliwowe samochodu i sprzętu na nim posiadanego,
- dodatkowo dwie kratki o informacji że radiostacje nasobne lub latarki są w ładowarce która jest poza samochodem(zasilanie 230V).
Przydałaby się jeszcze dokładna mapa gminy lub powiatu.
Zapraszamy na http://www.osp.rodaki.pl
-
Dziękuje, na tą chwilę mam wszystkie druki KDR, kartę paliwową, dowód rejestracyjny i ubezpieczenie, spis członków zdolnych do udziału w akcjach wraz z numerami tel, ważne numery telefonów, jutro pojadę do komendy po aktualny wyciąg danych radiowych. Drukuję właśnie instrukcje przygotowania lądowiska i sprowadzania śmigłowca LPR oraz postępowanie przy usuwaniu gniazd owadów. Też myślę o mapie, popytam w urzędzie gminy czy dostanę gdzieś mapę gminy z drogami, chciałbym też plan sieci hydrantów, rozglądam się za mapą powiatu. Ktoś ma jeszcze jakieś propozycje? 

-
- OSP (gm., woj.): Wola Batorska (gm. Niepołomice, woj. Małopolskie)
Ja umieściłem w samochodzie spis numerów operacyjnych z JRG działającej w naszym rejonie oraz wszystkich jednostek z gminy. Oczywiście mapy (warto spróbować zdobyć mapę z naniesionymi hydrantami) i bezapelacyjnie druki przekazania
.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Wszystko zależy czy jednostka OSP należy do ksrg czy jot , a przeczytaj sobie rosporządzenie MSW I A z 18.02.2011r. w sprawie szczegółowych zasad org. KSRG dz. ust. nr. 46 poz. 239 zał4,6,8,9,10,11,12 takie zamawiałem z golubia dobrzynia a jeśli chodzi o mapy to obowiązek posiadać gminną i powiatową i lądowisko LPR , wiadomo !!! wszelkie badania i szkolenia mogą być w strażnicy ubespieczenie także nie ma obowiązku wszystkich strażaków dokumętów wozić . ktoś nadmienił usuwanie owadów ? straży nie wolno tego robić , żedne psk nie zadysponuje was do tego proszę sprawdzić , chyba że po cichu na własną rękę .Kryptonimy wozów z powiatu można pobrać od kp psp niech prześlą na maila z operacyjnego , tylko trzeba zadzwonić , a mapę z aktualnymi hydrantami z zakładu komunalnego
Święty Florianie patronie nasz ,miej w opiece naszą Straż
-
- OSP (gm., woj.): Nowa Wieś woj Pomorskie
- Kontakt:
Zauważyłem błąd logiczny - albo należy do systemu, albo nie. JOT to coś innego.GLM pisze:czy jednostka OSP należy do ksrg czy jot
Weszło jakieś nowe rozporządzenie? Jeszcze nie tak dawno mówili, że straż może usuwać, jeżeli istnieje wyraźne zagrożenie życia (np szkoła, szpital) oraz gdy kokon jest widoczny. Proszę o konkret, jeśli się coś się zmieniło.GLM pisze:ktoś nadmienił usuwanie owadów ? straży nie wolno tego robić
-
U mnie w powiecie dysponowali i dalej dysponują do usuwania gniazd owadów w miejscach publicznych lub innych gdzie istnieje jakieś poważne zagrożenie wynikające z obecności owadów. Także Twoje stwierdzenie trochę za pewne, może u Was tego nie robią. Druki samokopiujące już zamówiłem.