problem z szybkim natarciem
-
Topic author - Posty: 5
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
problem z szybkim natarciem
witam wszystkich Druhów
mamy problem z szybkim natarciem w mercedesie atego 1329, może ktoś się spotkał z czymś takim?
Po rozwinięciu szybkiego natarcia i "puszczeniu" wody przez kilka sekund jest odpowiednie ciśnienie wody( aż wyrywa turbo-jet z ręki) a po kilku sekundach drastycznie spada mimo, że autopompa cały czas pracuje tak samo jak na początku.
Co może być przyczyną takiego defektu? uszkodzony zawór ?
mamy problem z szybkim natarciem w mercedesie atego 1329, może ktoś się spotkał z czymś takim?
Po rozwinięciu szybkiego natarcia i "puszczeniu" wody przez kilka sekund jest odpowiednie ciśnienie wody( aż wyrywa turbo-jet z ręki) a po kilku sekundach drastycznie spada mimo, że autopompa cały czas pracuje tak samo jak na początku.
Co może być przyczyną takiego defektu? uszkodzony zawór ?
Re: problem z szybkim natarciem
a wartośc ciśnienia na manometrze wysokiego też spada czy zostaje bez zmian?
jest bez zmian, cały czas jest ta sama wartość
-
- OSP (gm., woj.): Strzebieszew,Domaniewice,Łódzkie
A jak z podawaniem wody na zwykłe linie tłoczne 75/52? Te same objawy?
"Bogu na chwałę, ludziom na pożytek"
"co nie uśmierci to podwójnie wzmocni mnie"
"co nie uśmierci to podwójnie wzmocni mnie"
Jak na manometrze masz te same ciśnienie to przyczyną może być rozwarstwiony wąż lub zmień prądownice ( coś ją przytyka).
normalnie na węże 75/52 nie ma problemu, jest słałe ciśnienie wody i cały czas się utrzymujestrazak102 pisze:A jak z podawaniem wody na zwykłe linie tłoczne 75/52? Te same objawy?
na pewno nie jest to zatkana prądownica - turbo-jet, ponieważ próbowaliśmy już puścić wodę bez prądownicy i efekt ten sam, najpierw ciśnienie normalnie/ odpowiednie że mało 1 chłopa nie przewróci a kilku sek. jak z węża ogrodowego.czester0 pisze:Jak na manometrze masz te same ciśnienie to przyczyną może być rozwarstwiony wąż lub zmień prądownice ( coś ją przytyka).
Aha zapomniałem napisać chyba o najważniejszym wąż przy tym staje się ciepły wręcz gorący
Woda grzeje się w pompie jeśli nie może z niej wypływać. To faktycznie wygląda na zatkany/uszkodzony wąż.
Co pokazują manometry?
Możecie jeszcze go odkręcić od zwijadła i zobaczyć co się dzieje.
Co pokazują manometry?
Możecie jeszcze go odkręcić od zwijadła i zobaczyć co się dzieje.
Sylwek
www.strazak.pl
www.strazak.pl
pewnie tak trzeba będzie zrobić z tym odkręceniem od zwijadła. Wszystkie wskaźniki są na takim samym poziomie, nie ma żadnych wahań
-
- OSP (gm., woj.): OSP POLSKA Polska
Witam,
kolego co masz ten problem z szybkim natarciem napisz mi gdzie kupiliście ten samochód.
to ci może coś podpowiem.
pozdrawiam
kolego co masz ten problem z szybkim natarciem napisz mi gdzie kupiliście ten samochód.
to ci może coś podpowiem.
pozdrawiam
Samochód kupiony w firmie Bocar rok temu Atego 1329
W Atego Moto Truck koledzy z sasiedniej jednostki maja podobny problem. Auto tez roczne.
Jeżeli to jest samochód z Bocaru to podaj jeszcze jakie masz ciśnienie na manometrze. Za tablicą rozdzielczą na górze autopompy masz zamontowany filterek wysokiego ciśnienia i on jest zatkany, Musisz odkręcić obudowę filtra i wyczyścić sitko , które jest w obudowie. U mnie też się zatkało i ciśnienie max miałem 22 atm , a wcześniej 40 atm. Jeżeli chcesz to prześle Ci zdjęcie filtra tylko podaj maila lub nr.tel
Pomogły moje informacje ?