f
-
Topic author - Posty: 35
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
Re: Wniosek o dotacje
PSP ANI LASY NA PEWNO NIE DADZĄ MUSISZ DO GMINY ALBO SPONSORZY
-
- OSP (gm., woj.): powiat tarnowski, województwo małopolskie
-
- OSP (gm., woj.): pow.Łowicz, woj. łódzkie
A czy kolega ma jakieś doświadczenie z tą instytucjąIntercooler pisze:Warto bić do Powiatowego Centrum Zarządzania Kryzysowego.

-
-
- OSP (gm., woj.): Bierna, Sulików, Dolnośląskie
Nie chodzi o to czy możesz tylko po prostu o to, że ani PSP and Lasy Państwowe nie dadzą ci pieniędzy na założenie terminalu do wysyłania sms-ów.
-
-
- OSP (gm., woj.): Bierna, Sulików, Dolnośląskie
Jednostka należąca do KSRG musi spełniać określone wymagania bądź spełnić je do 3 lat od czasu wstąpienia. W tym wypadku koledzy z OSP Kaletnik nie mieli systemu selektywnego wywoływania gdy wstępowali do KSRG. Nie myl też terminali DSP-50 lub 52BS to system selektywnego alarmowania, natomiast DTG-53 to po prostu terminal do wysyłania SMS. Ponadto z tego co wiem to tylko jednostki w KSRG dostają dotacje z KG PSP.
Samo selektywne to koszt ok 5000 zł, natomiast z terminalem DTG-53 koszt wzrasta do ok 6500 zł. W przypadku mojej jednostki pieniądze tj 70% dofinansowania dało Starostwo Powiatowe w ramach programów ochrony środowiska ( system ostrzegania mieszkańców przed powodzią
), 10 % gmina i 10 % nasza OSP.
Samo selektywne to koszt ok 5000 zł, natomiast z terminalem DTG-53 koszt wzrasta do ok 6500 zł. W przypadku mojej jednostki pieniądze tj 70% dofinansowania dało Starostwo Powiatowe w ramach programów ochrony środowiska ( system ostrzegania mieszkańców przed powodzią

Ostatnio zmieniony sob 10 lis 2012, 17:27 przez Raku, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- OSP (gm., woj.): powiat tarnowski, województwo małopolskie
Osobiście nie ale znajoma mi jednostka uzyskała pieniądze na terminal właśnie z tej instytucji, czyli da sie.Darek-Naczelnik pisze:A czy kolega ma jakieś doświadczenie z tą instytucjąIntercooler pisze:Warto bić do Powiatowego Centrum Zarządzania Kryzysowego.![]()

-
- OSP (gm., woj.): warmińsko-mazurskie
Zapewne jest to coroczna dotacja dla OSP KSRG na realizacje zadania :zapewnienie gotowości bojowej jednostki ochrony przeciwpozarowej włączonej do ksrg. Raczej napewno nie jest to dodatkowa dotacja celowa na zakup terminala tylko poprostu jednostka tak zecydowała, że pieniądze, które uzyskała przeznaczy na terminal a nie na jakiś inny sprzęt.strażakmaciek pisze:Trochę czytałem z znalazłem takie coś przykład jednostki która dostała dotację na system seklektywny :
jako jednostki włączone do Krajowego Systemu Ratowniczo-Gaśniczego, otrzymują dotacje z budżetu państwa na zapewnienie gotowości bojowej. Dotacja OSP Kaletnik – 5.015 zł - została przeznaczona na zakup i instalację systemu selektywnego alarmowania
-
- OSP (gm., woj.): pow.Łowicz, woj. łódzkie
Czyli jak widać znowu tylko KSRG a reszta bee