Wynajęcie sali

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
baciek
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Wynajęcie sali

Post autor: baciek »

Mam pytanie. jak w waszych jednostkach wygląda wynajmowanie sali pod różne imprezy okolicznościowe? chodzi mi o to czy informujecie o tym swoja gminę i urząd skarbowy czy robicie to po prostu na czarno? u mnie zawsze jest ten sam problem czy wynajmować komuś sale czy nie. starsi nie chcą bo mówią że żeby tak legalnie wynajmować to za dużo zachodu jest a na czarno to strach i chociaż są 2 sale które można by było wynająć to stoją one puste. jak jest u was?

XCerber
OSP (gm., woj.): Pinczyn, Zblewo, Pomorskie

Re: Wynajęcie sali

Post autor: XCerber »

u nas w gminie jest zakaz urzadzania imprez w salach przy osp...

karol1118

Post autor: karol1118 »

u nas normalnie , przychodzi petent płaci umówioną sumę dostaje klucze i tyle...
Piękniejszy od ciszy jest tylko dźwięk syreny

Chuchro83
OSP (gm., woj.): OSP Kruszew (gm pniewy. mazowieckie)

Post autor: Chuchro83 »

Zawsze mozesz wynajac sale a kase napisac darowizna na straz

Topic author
baciek

Post autor: baciek »

i ta darowizna będzie chyba najlepszym rozwiązaniem. pieniądze i tak pójdą na jakieś drobne doposażenie a w papierach będzie czysto.
Awatar użytkownika

kamil237

Post autor: kamil237 »

Chuchro83 pisze:Zawsze mozesz wynajac sale a kase napisac darowizna na straz
My własnie tak robimy.
Budynek udostępniamy a klient wpłaca określoną "dobrowolną" darowiznę na cele statutowe :)
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!

tad30
OSP (gm., woj.): OSP Binarowa gm. Biecz woj. małopolskie

Post autor: tad30 »

A jak koledzy druhowie jest u Was w przypadku gdy strażak chce sobie zorganizować w Domu Strażaka czy Remizie rodzinną imprezę? Czy płacicie też (oprócz prądu, gazu, wody) za wynajem sali?
Awatar użytkownika

PiotrPrezes
OSP (gm., woj.): Pomorskie Pomorskie

Post autor: PiotrPrezes »

U nas jest podział na trzy grupy : 1. strażak który wyjeżdza do akcji i udziela się w straży ma gratis 2. strażak który słabo się angażuje płaci połowę . 3 . Osoba obca płaci całość ustalonej kwoty .

Kamis

Post autor: Kamis »

Ciekawy jestem jak dokonujecie tego podziału, bo jak znam życie to Ci którzy przychodzą tylko na walne zebranie beda się kłócić żeby miec sale za darmo :lol:
STAR POWER
Awatar użytkownika

bohun
OSP (gm., woj.): (pow. olkuski, małopolskie)

Post autor: bohun »

Mam takie same zapytanie. Jak dokonujecie takiego podziału. Bo jak znam życie to gdy przyjdzie do zapłaty za wynajem to każdy będzie się migał i znajdzie wymówkę że nie mógł się udzielać albo jeździć do pożarów ale strażakiem to on przecież jest albo kiedyś tam był. Może kontrola składek przez kilka lat?

dh.michal
OSP (gm., woj.): Żebry,gm.Wąsosz,woj.Podlaskie
Kontakt:

Post autor: dh.michal »

Witam, u mnie w osp wynajmujemy salę na umowę, nie na czarno, ale nie jako darowizna, tylko jako określona kwota, rozmawialiśmy z urzędem skarbowym i powiedzieliśmy że to działania statutowe, oni się zgodzili i nic nie zabierją, nie jesteśmy zarejestrowani jako organizacja pożytku publicznego.
A strażacy z naszej OSP mają inny (niższy) cennik.
„Idę tam,skąd wszyscy inni uciekają w obawie przed śmiercią”

http://www.osp.wies-zebry.pl
Awatar użytkownika

PiotrPrezes
OSP (gm., woj.): Pomorskie Pomorskie

Post autor: PiotrPrezes »

Co do podziału jest to proste , wszystkie OSP prowadzą jakieś statystyki co do wyjazdów , prac społecznych itp. Jeżeli ktoś chce wynająć salę bierzemy statystyki czy wyjeżdza do akcji , czy pomagał np. w jakimś remoncie , czy przychodzi na szkolenia wewnętrzne itp. A na zebraniu nikt nie krzyczy bo podział na grupy dokonaliśmy i zatwierdziliśmy na walnym . :lol:

Chuchro83
OSP (gm., woj.): OSP Kruszew (gm pniewy. mazowieckie)

Post autor: Chuchro83 »

My prowadzimy ranking strazakow za wyjazd tyle punktow za prace tyle a i tak sala jest wynajmowana kazdemu gratis nawet tycm co sie nie udzielaja .
www.kruszew.osp.org.pl
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat