Wynajęcie sali
-
Topic author - Posty: 3
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Wynajęcie sali
Mam pytanie. jak w waszych jednostkach wygląda wynajmowanie sali pod różne imprezy okolicznościowe? chodzi mi o to czy informujecie o tym swoja gminę i urząd skarbowy czy robicie to po prostu na czarno? u mnie zawsze jest ten sam problem czy wynajmować komuś sale czy nie. starsi nie chcą bo mówią że żeby tak legalnie wynajmować to za dużo zachodu jest a na czarno to strach i chociaż są 2 sale które można by było wynająć to stoją one puste. jak jest u was?
-
- OSP (gm., woj.): Pinczyn, Zblewo, Pomorskie
Re: Wynajęcie sali
u nas w gminie jest zakaz urzadzania imprez w salach przy osp...
u nas normalnie , przychodzi petent płaci umówioną sumę dostaje klucze i tyle...
Piękniejszy od ciszy jest tylko dźwięk syreny
-
- OSP (gm., woj.): OSP Kruszew (gm pniewy. mazowieckie)
Zawsze mozesz wynajac sale a kase napisac darowizna na straz
i ta darowizna będzie chyba najlepszym rozwiązaniem. pieniądze i tak pójdą na jakieś drobne doposażenie a w papierach będzie czysto.
My własnie tak robimy.Chuchro83 pisze:Zawsze mozesz wynajac sale a kase napisac darowizna na straz
Budynek udostępniamy a klient wpłaca określoną "dobrowolną" darowiznę na cele statutowe

Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!
-
- OSP (gm., woj.): OSP Binarowa gm. Biecz woj. małopolskie
A jak koledzy druhowie jest u Was w przypadku gdy strażak chce sobie zorganizować w Domu Strażaka czy Remizie rodzinną imprezę? Czy płacicie też (oprócz prądu, gazu, wody) za wynajem sali?
-
- OSP (gm., woj.): Pomorskie Pomorskie
U nas jest podział na trzy grupy : 1. strażak który wyjeżdza do akcji i udziela się w straży ma gratis 2. strażak który słabo się angażuje płaci połowę . 3 . Osoba obca płaci całość ustalonej kwoty .
Ciekawy jestem jak dokonujecie tego podziału, bo jak znam życie to Ci którzy przychodzą tylko na walne zebranie beda się kłócić żeby miec sale za darmo 

STAR POWER
-
- OSP (gm., woj.): (pow. olkuski, małopolskie)
Mam takie same zapytanie. Jak dokonujecie takiego podziału. Bo jak znam życie to gdy przyjdzie do zapłaty za wynajem to każdy będzie się migał i znajdzie wymówkę że nie mógł się udzielać albo jeździć do pożarów ale strażakiem to on przecież jest albo kiedyś tam był. Może kontrola składek przez kilka lat?
Zapraszamy na http://www.osp.rodaki.pl
-
- OSP (gm., woj.): Żebry,gm.Wąsosz,woj.Podlaskie
- Kontakt:
Witam, u mnie w osp wynajmujemy salę na umowę, nie na czarno, ale nie jako darowizna, tylko jako określona kwota, rozmawialiśmy z urzędem skarbowym i powiedzieliśmy że to działania statutowe, oni się zgodzili i nic nie zabierją, nie jesteśmy zarejestrowani jako organizacja pożytku publicznego.
A strażacy z naszej OSP mają inny (niższy) cennik.
A strażacy z naszej OSP mają inny (niższy) cennik.
-
- OSP (gm., woj.): Pomorskie Pomorskie
Co do podziału jest to proste , wszystkie OSP prowadzą jakieś statystyki co do wyjazdów , prac społecznych itp. Jeżeli ktoś chce wynająć salę bierzemy statystyki czy wyjeżdza do akcji , czy pomagał np. w jakimś remoncie , czy przychodzi na szkolenia wewnętrzne itp. A na zebraniu nikt nie krzyczy bo podział na grupy dokonaliśmy i zatwierdziliśmy na walnym . 

-
- OSP (gm., woj.): OSP Kruszew (gm pniewy. mazowieckie)
My prowadzimy ranking strazakow za wyjazd tyle punktow za prace tyle a i tak sala jest wynajmowana kazdemu gratis nawet tycm co sie nie udzielaja .
www.kruszew.osp.org.pl
www.kruszew.osp.org.pl