selektywne

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
ulan02
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

selektywne

Post autor: ulan02 »

na poczatku przepraszam jesli temat taki był
witam!!
koledzy/kolezanki mam problem z selektywnym a konkretnie z terminalem CTG-53tym co wysyła smsy płace co miesiac rachunek a nie działa mi system posiadomiania smsa dodam ze dzwoniłem do firmy według nich jest wszystko ok. dzisiaj wyjałem karte sim z erminalem CTG-53, włozyłem karte do telefonyu i nie moge z niej zadzwonic pisze mi ze sic telefoni komórkowej jest niedostepna dodam ze na terminalu pisze cały czas trwa logowanie.
moze ktos z was miał taki problem??

kulek44
OSP (gm., woj.): Golczewo,zachpom

Re: selektywne

Post autor: kulek44 »

zakładam że karta jest nowa ,wiec nie uległa przetarciu chipu. Hm moge wnioskować czy ów sieć ma dobry zasięg u Ciebie w gminie? rejonie? I czy nie działa od nowości?
www.golczewo.osp.org.pl "Bo życie poświęcone innym jest warte przeżycia"- Admin Serwisu OSP Golczewo

fire45

Post autor: fire45 »

Zmieniałeś może ostatnio umowę pomiędzy abonamentem a "na kartę"?

Topic author
ulan02

było zmieniane z karty na abonament ale działało wszystko a teraz pisze cały czas trwa logowanie
zasieg jest dobry poniewaz jest u nas wieza operatora, dziwoniłem do nich to mi powiedzieli jest to nie mozliwe a w dodtku maja w systeemie ze to ofera zetafon na doładowania, a mi co miesiac przychodzi faktura do zapłaty 39,90
a oni gadaja ze nie maja nic o tym w systemie , wyjomwałem karte wkładałem do telefonu i pisze brak/błd sieci telefoni komorkowej powiedziano mi abym doładoywał karta
juz siły do tego nie mam.

XCerber
OSP (gm., woj.): Pinczyn, Zblewo, Pomorskie

Post autor: XCerber »

ulan02 pisze:było zmieniane z karty na abonament ale działało wszystko a teraz pisze cały czas trwa logowanie
zasieg jest dobry poniewaz jest u nas wieza operatora, dziwoniłem do nich to mi powiedzieli jest to nie mozliwe a w dodtku maja w systeemie ze to ofera zetafon na doładowania, a mi co miesiac przychodzi faktura do zapłaty 39,90
a oni gadaja ze nie maja nic o tym w systemie , wyjomwałem karte wkładałem do telefonu i pisze brak/błd sieci telefoni komorkowej powiedziano mi abym doładoywał karta
juz siły do tego nie mam.
moze jakis dowcipnis zmienil karte? wlozyl jakas ktora juz nie ma waznosci a wzial ta ktora jest przez was oplacana?
Awatar użytkownika

czester0

Post autor: czester0 »

Kolego kartę włóż do DTG i zadzwoń na ten numer z telefonu. Jeżeli jest sprawna to powinna po 4,5 sygnałach zrobić się zajętość. U mnie jest to po 3 sygnałach. Jeżeli cały czas się loguje to może być brak zasięgu.

marcin_op

Post autor: marcin_op »

czester0 pisze:Kolego kartę włóż do DTG i zadzwoń na ten numer z telefonu. Jeżeli jest sprawna to powinna po 4,5 sygnałach zrobić się zajętość. U mnie jest to po 3 sygnałach. Jeżeli cały czas się loguje to może być brak zasięgu.
No przecież jak na terminalu ma komunikat że trwa logowanie to niby jak ma na niego zadzwonić i ma go rozłączyć ?? he??

Ty nie masz problemu z DTG-53 tylko masz problem z kartą/operatorem skoro w telefonie też nie działa.

Prosta sprawa, włóż na chwilę do terminala swoją kartę z telefonu i zobacz czy działa.

dzidzi998

Post autor: dzidzi998 »

Mam roboteca terminal i ważne jest podczas zmieniania karty aby prawidłowo zmienić pin karty i być może przez przypadek zmieniłeś pin i teraz terminal nie może się zalogować, a każdy terminal ma swój pin wpisany odpowiednio dla karty.

Topic author
ulan02

temat sie wyjasnił i była wina operatora przypisał nam nowy numer nie mowiac nic o tym zero informacji dzieki pomocy innych osob doszlismy co jest nie tak i sprawa jest juz wyjasniana.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat