heh ciekawe zadajesz pytanie
myslę ze niewielu jeździło tak nowymi pojazdami bojowymi
merc to gba, a vołga i scania gcba zakladam napęd 4x4 bo p380 może byc i 6x6
musisz zastanowić się w jakim terenie działacie gdzie macie wyjazdy wydaje mi się ze w teren warto auto lżejsze<DMC merc 13 ton, fm44 i p380 po 18 a p380 6x6 az 26> nieco mniejsze i zwrotniejsze, jednak słyszałem ze klejone z 2 kawalków kabiny w atego lubią cieknąć
ja bym celował w scanie bo mi sie zawsze te szwedki podobały
weź pod uwagę jeszcze to że volvo robi silniki z technologią SCR (selective catalytic reduction) czyli do jazdy będzie potrzebne adblue (tu zareklamuję moją firmę www.zapulawy.pl), a scania rozwija technologię EGR czyli recyrkulacja spalin, cos a la ich dopalanie gdzie wystarczy ON do pełna i ognia
swoją drogą dziwi mnie wasz rozstrzał w pojazdach podejrzewam ze atego to koszt ok 700 tys tyle bynajmniej chce iss za porownywalnego midluma, a zakupiona do JRG Puławy scania kosztowała prawie milion więc wydaje mi się ze róznica 300tys to suma niebagatelna
mam nadzieję że podejmiecie właściwą decyzję no i oczywiście czekamy na foty nowego cacka
i szczerze zyczę zeby jezdzilo tylko na zawody i imprezy a nie do akcji
Nowy GBA
-
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Rogów, lubelskie
- Kontakt:
- Status: Offline
Re: Nowy GBA
Wszystkie pojazdy miały by napęd 4x4, zastanawiamy się nad tym mercedesem ponieważ jest mniejszy i może lepiej spisywać się w terenie, ale za to ma mniej sprzetu i mniej wody co czasami sie przydaje. Dzieki za podpowiedź mam nadzieję że dokonamy dobrego wyboru. Jak dostaniemy nowy pojazd to napewno wkleję jakieś fotki.
powiem ci kolego ze my mamy nowego atego na podwojnych kolach tylnych a i w terenie tez sie niezle spisuje jezdzilem nim juz wszedzie dodam jeden ma mankament brak poduszek na kabinie i jak sie wjedzie w dziure to strasznie podbija mala korekta w serwisie mesia i juz wszystko w porzadku powiem ci kolego ze firma Bocar ma teraz niezla oferte cenowa a tu masz link do naszego auta http://www.galeria998.cal24.pl/details. ... ge_id=6540
-
- OSP (gm., woj.): województwo Śląskie
- Status: Offline
To ja dodam, że jak pozyskaliście środki finansowe np. z Unii i są one przeznaczone na GBA to musicie kupić GBA, a nie GCBA (tj. Scania czy Volvo), bo inaczej się nie rozliczycie i wszystkie koszty zakupu będziecie musieli sami pokryć.
W takiej sytuacji radził bym się rozejrzeć za samochodami Atego, Man, Midlum oraz Volvo FL.
Osobiście wybrałbym MANa ponieważ ma fabrycznie robioną kabinę napędy i inne czynniki, które eliminują pozostałe samochody np. napęd 4x4 którego niema w Volvie. Takie jest moje zdanie.
Natomiast jeżeli środki pozyskane możecie wykorzystać na dowolny samochód ratowniczo-gaśniczy to zakupiłbym Scanie od Szczęśniaka. Wykonanie zabudowy, ergonomiczna i przestronna kabina, Ad-blue, chłodzenie przystawek mocy itd.,
Teraz musicie wybrać i zadać sobie zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie: "pisząc podanie o pozyskanie środków finansowych na zakup samochodu czy było wyszczególnione jaki to ma być samochód, GBA czy GCBA?" I zacząć działać w jednym z kierunków.
PS. Scania aktualnie jest robiona z silnikami 360KM i 400KM. 340KM i 380KM były z wcześniejszymi normami tj. ad blue 4.
Pozdrawiam
W takiej sytuacji radził bym się rozejrzeć za samochodami Atego, Man, Midlum oraz Volvo FL.
Osobiście wybrałbym MANa ponieważ ma fabrycznie robioną kabinę napędy i inne czynniki, które eliminują pozostałe samochody np. napęd 4x4 którego niema w Volvie. Takie jest moje zdanie.
Natomiast jeżeli środki pozyskane możecie wykorzystać na dowolny samochód ratowniczo-gaśniczy to zakupiłbym Scanie od Szczęśniaka. Wykonanie zabudowy, ergonomiczna i przestronna kabina, Ad-blue, chłodzenie przystawek mocy itd.,
Teraz musicie wybrać i zadać sobie zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie: "pisząc podanie o pozyskanie środków finansowych na zakup samochodu czy było wyszczególnione jaki to ma być samochód, GBA czy GCBA?" I zacząć działać w jednym z kierunków.
PS. Scania aktualnie jest robiona z silnikami 360KM i 400KM. 340KM i 380KM były z wcześniejszymi normami tj. ad blue 4.
Pozdrawiam