Piękne wozy , szczerze powiem że moje PSP_ się chowa przy tych autach . Czekam żeby kiedyś wsiąść kiedyś w taki nowy wóz . Mam nadzieje że się doczekam
Oj podymacz'u wiadomo że auto cacy i każdy by chciał mieć takie lub podobne w garażu.
Miałem tylko na myśli że firmy takie jak Rosenbauer, Zeigler to potentaci na rynku światowym w produkcji sprzętu ppoż i pojazdów gaśniczych. Na rozwiązaniach stosowanych przez te firmy ISS, Szczęśniak, Stolarczyk, Bocar mogą się tylko uczyć niemniej jednak każdy zamieni chętnie 244 na scanię, volvo czy man'a od jednej z tych firm.
Witam!
Ten filmik jednak pokazuje że da się zrobić miejsce na skrytki (jednak można przypuszczać,że nie ma on więcej niż 4 tyś. litrów wody, dlatego też jest miejsce na skrytki ) :
Z takim układem skrytek również da się zmieścić 5tys. wody. W galerii można zobaczyć taki wóz dla OSP z Czech.
Po rozmowach z Bocarem jakie odbyliśmy, byli by w stanie zrobić taki samochód z 5 tys l wody jednak muszą oni dostać nieco inne podwozie, a mianowicie z większym rozstawem osi i prawdopodobnie mają już takie podwozie u siebie i pracują nad tym samochodem. Bo rozmowa nasza odbyła się na przełomie lipca/sierpnia i wtedy mieliśmy możliwość zakupu takiego samochodu lecz producent podwozia spóźniał się z dostawą i niestety odstąpiliśmy od tego projektu. Bo jak wiadomo przetargi, sama budowa trwa a rozliczenia z ksrg nie można przełożyć na późniejszy termin.