Selektywne wywoływanie - awaria

Ciekawostki i nowości sprzętowe oraz problemy dotyczące sprzętu używanego w Strażach Pożarnych.

Topic author
Pawelzegar
Posty: 28
Rejestracja: czw 26 sty 2012, 18:12
Status: Offline

Selektywne wywoływanie - awaria

Post autor: Pawelzegar » śr 28 mar 2012, 13:42

.
Ostatnio zmieniony ndz 25 wrz 2016, 11:37 przez Pawelzegar, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika

misiu8514
Posty: 136
Rejestracja: ndz 28 cze 2009, 16:43
OSP (gm., woj.): kujawsko-pomorskie
Status: Offline

Re: Selektywne wywoływanie - awaria

Post autor: misiu8514 » śr 28 mar 2012, 18:36

co do zasięgu to skontaktuj się z PSK i poproś żeby zrobili TEST,jest to funkcja która sprawdza łączność z waszym DSP, wynik testu wyświetli się dyspozytorowi na wyśietlaczu od DSP-15, wtedy będziesz mniejwięcej wiedział czy tio problem z antyeną czy też coś jest z samą skrzynką,bo jeśli sygnał dociera i tylko przekaźnik nie przeskakuje to na PSK pokaże się że test poprawny,wtedy trzeba będzie szukać w skrzynce ale już zawęzi się krąg podejrzanych :D

Topic author
Pawelzegar
Posty: 28
Rejestracja: czw 26 sty 2012, 18:12
Status: Offline

Re: Selektywne wywoływanie - awaria

Post autor: Pawelzegar » śr 28 mar 2012, 19:02

.
Ostatnio zmieniony ndz 25 wrz 2016, 11:37 przez Pawelzegar, łącznie zmieniany 1 raz.

sedi
Posty: 153
Rejestracja: wt 14 sie 2007, 16:23
Status: Offline

Re: Selektywne wywoływanie - awaria

Post autor: sedi » ndz 01 kwie 2012, 06:19

być może jest tak że DSP i wasz system nie będą współpracować. Nie jestem znawcą tematu może dowiedzcie się jaka firma obsługuje PSK i skontaktujcie się z nimi. Przyjadą zobaczą i powiedzą czy się da czy nie. Może sprzęt nie jest zepsuty tylko kwestia regulacji.
Koszt przyjazdu serwisu nie jest wielki a po tym będziecie mieli wszystko jasne.

sq5bls
Posty: 4
Rejestracja: pn 23 sty 2012, 14:00
OSP (gm., woj.): Radzymin,Mazowieckie
Status: Offline

Re: Selektywne wywoływanie - awaria

Post autor: sq5bls » pn 02 kwie 2012, 14:52

Witam,
Naprawiamy i instalujemy selektywne różnych firm, warel również.
Zadzwon, podjedziemy, i na probe podlaczymy nasz sprawny modul radiowy i przy okzaji sprawdzimy antenę. No chyba że to pozostałośc po nieistniejącym (przesuniętym powiacie).
Ostatnio przerabiałem warela w Łochowie (powiat węgrowski) żeby wył 3 razy, a nie 1 raz dlugo. Napisz skąd jesteś , to od razu będzie wiadomo jaki system macie w straży.
Z tego co wiem, syetmn Warela działa w Węgrowie, Grójcu (zmieszany z DSP-50) oraz w Garwolinie.
Pozdrawiam
501 141 191
502 818 533
www.agro-spolka.pl

marcinus123
Posty: 6
Rejestracja: śr 23 lut 2011, 22:35
OSP (gm., woj.): Łochów woj. mazowieckie
Lokalizacja: Łochów
Kontakt:
Status: Offline

Re: Selektywne wywoływanie - awaria

Post autor: marcinus123 » śr 04 kwie 2012, 17:17

Potwierdzam, gościu zna się na robocie, szybko fachowo i tanio. Jak najbardziej polecam.
ODPOWIEDZ