SPRZĘT HYDRAULICZNY- Lukas, Holamtro, Weber, Hurst

Ciekawostki i nowości sprzętowe oraz problemy dotyczące sprzętu używanego w Strażach Pożarnych.
Awatar użytkownika

Topic author
uts222
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): świętokrzyskiem
Status: Offline

SPRZĘT HYDRAULICZNY- Lukas, Holamtro, Weber, Hurst

Post autor: uts222 »

www.sprzet-pozarniczy.pl

Zapraszamy do odwiedzenia strony!
Awatar użytkownika

GLM
OSP (gm., woj.): Długa Koscielna

Re: SPRZĘT HYDRAULICZNY- Lukas, Holamtro, Weber, Hurst

Post autor: GLM »

Weber dziadostwo > Lukas dobre ale drogie> holmatro średnia klasa / średnia kasa , a Hurst nie miałem doczynienia
Święty Florianie patronie nasz ,miej w opiece naszą Straż

Fistach
OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska

Post autor: Fistach »

GLM pisze:Weber dziadostwo
To chyba, nie pracowałeś na sprzęcie webera. Ale chętnie posłucham dlaczego tak oceniasz sprzęt. Pytam bo u mnie jest zupełnie odwrotnie: weber > holmatro > lukas.
Awatar użytkownika

GLM

Fistach pisze:
To chyba, nie pracowałeś na sprzęcie webera. Ale chętnie posłucham dlaczego tak oceniasz sprzęt. Pytam bo u mnie jest zupełnie odwrotnie: weber > holmatro > lukas.
Byłem ostatnio przez 3 wekendy na prezentacji przedstawicieli producenta kazdej z firm i na każdym sprzęcie pocieliśmy samochód, Jest wiele wad i zalet rózniących te firmy Np: lUKAS 2 węże/nie wygodne/ ale za to ma turbo dopalacz i można przekierowa całą siłę na 1 sprzęt , dodac do tego szybkośc rozchylania nożyc i zwierania , i doda też należy jednostkę napędową /silnk/ siłę ile KN???? i waga nożyc. U nas mamy Holmatro a reasumując każdy chwali swoje

Fistach

GLM pisze:
Fistach pisze:
Byłem ostatnio przez 3 wekendy na prezentacji przedstawicieli producenta kazdej z firm i na każdym sprzęcie pocieliśmy samochód, Jest wiele wad i zalet rózniących te firmy Np: lUKAS 2 węże/nie wygodne/ ale za to ma turbo dopalacz i można przekierowa całą siłę na 1 sprzęt , dodac do tego szybkośc rozchylania nożyc i zwierania , i doda też należy jednostkę napędową /silnk/ siłę ile KN???? i waga nożyc. U nas mamy Holmatro a reasumując każdy chwali swoje
U nas też mamy Holmatro - niestety.

Przekierowanie sprzętu też jest u Webera. Do tego nożyce Webera tną największe profile, wymienne ostrza, mnóstwo patentów. A lukas... no po pół roku rdzewieją ostrza (tak jak w Holmatro). Już nie mówię o tym, że dzięki dłuższym ramionom rozpieraczy praca sprzętem webera jest dużo bezpieczniejsza niż holmatro (ręce są dalej od podnoszonego materiału). Jakiś słaby przedstawiciel tego Webera tam na tych pokazach był.

Dziwne dziwne.
Awatar użytkownika

podymacz
OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie

Post autor: podymacz »

Marcin, powinieneś zacząć pracować w Weberze... :D

Fistach

podymacz pisze:Marcin, powinieneś zacząć pracować w Weberze... :D
Hehe nie o to chodzi. Po prostu dziwi mnie jak ktoś mówi że Lukas jest lepszy od Holmatro a tym bardziej od Webera. Nie należy patrzeć tylko w katalog :)
Awatar użytkownika

GLM

Fistach pisze:
Hehe nie o to chodzi. Po prostu dziwi mnie jak ktoś mówi że Lukas jest lepszy od Holmatro a tym bardziej od Webera. Nie należy patrzeć tylko w katalog :)
nie patrzyłem po katalogach co oni wypisują , ale testowałem to własnymi rękami, każda sroka chwali swój ogon ,i tak jest ze wszystkim

Fistach

GLM pisze:
Fistach pisze:
nie patrzyłem po katalogach co oni wypisują , ale testowałem to własnymi rękami, każda sroka chwali swój ogon ,i tak jest ze wszystkim
No to wskaż mi, w którym punkcie Lukas jest lepszy od Webera albo od holmatro - bo na razie nie podałeś nic.

sslawek77
Kontakt:

Post autor: sslawek77 »

nie mamy hydrauliki ale na kursie technicznym był weber którym praca jak dla mnie była średnia, a chodzi o guzik do otwierania i zamykania, jednak dla mnie wygodniejsza była obrotowa regulacja jak np. w holmatro.

osp.limanowa
OSP (gm., woj.): Limanowa,woj.małopolskie

Post autor: osp.limanowa »

OSP w Limanowej woj.małpolskie posiada sprzęt hydrauliczny /nożyce + rozpierak/po wymianie węży, całość posiada badania i atesty cena wywoławcza 15 tyś zł .
Kontakt z Naczelnikiem OSP tel. 600 355 903 lub

Jadzia

Post autor: Jadzia »

nie patrzyłem po katalogach co oni wypisują , ale testowałem to własnymi rękami, każda sroka chwali swój ogon ,i tak jest ze wszystkim[/quote]
No to wskaż mi, w którym punkcie Lukas jest lepszy od Webera albo od holmatro - bo na razie nie podałeś nic.[/quote]

Dołączam do zapytania kolegi, bo takie be bo be to każdy potrafi napisać, może GLM postarasz się co nieco uzasadnić. Wolę konkretną rozmowę na argumenty, a nie kasztanienie.
A z tego co już napisałeś w swoich postach to widzę, że albo ktoś Ci wodę zrobił, albo faktycznie słaba prezentacja.
Tzw. funkcja turbo o której tak "dużo" się rozpisujesz w Weberze jest praktycznie od zawsze i to w każdej pompie z wyjściem na dwa urządzenia. Natomiast Lukas od niedawna dopiero się do niej przymierza i to tylko w niektórych pompach.
Rdzewienie Lukasa jest już nawet przysłowiowe " na plakacie" (wiedza niestety z własnego doświadczenia).
I tak na koniec spokojnych świąt i dużo słonka 8)

Jadzia

Post autor: Jadzia »

GLM skończyły się argumenty czy w ogóle ich nie było? :oops: Bo tu cisza okrętowa, a w innych tematach to Cię widzę.

Pozdro
Wiosny wszystkim!!! 8)
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat