SPRZĘT HYDRAULICZNY- Lukas, Holamtro, Weber, Hurst
-
Topic author - Posty: 109
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): świętokrzyskiem
- Status: Offline
Re: SPRZĘT HYDRAULICZNY- Lukas, Holamtro, Weber, Hurst
Weber dziadostwo > Lukas dobre ale drogie> holmatro średnia klasa / średnia kasa , a Hurst nie miałem doczynienia
Święty Florianie patronie nasz ,miej w opiece naszą Straż
-
- OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska
To chyba, nie pracowałeś na sprzęcie webera. Ale chętnie posłucham dlaczego tak oceniasz sprzęt. Pytam bo u mnie jest zupełnie odwrotnie: weber > holmatro > lukas.GLM pisze:Weber dziadostwo
Byłem ostatnio przez 3 wekendy na prezentacji przedstawicieli producenta kazdej z firm i na każdym sprzęcie pocieliśmy samochód, Jest wiele wad i zalet rózniących te firmy Np: lUKAS 2 węże/nie wygodne/ ale za to ma turbo dopalacz i można przekierowa całą siłę na 1 sprzęt , dodac do tego szybkośc rozchylania nożyc i zwierania , i doda też należy jednostkę napędową /silnk/ siłę ile KN???? i waga nożyc. U nas mamy Holmatro a reasumując każdy chwali swojeFistach pisze:To chyba, nie pracowałeś na sprzęcie webera. Ale chętnie posłucham dlaczego tak oceniasz sprzęt. Pytam bo u mnie jest zupełnie odwrotnie: weber > holmatro > lukas.GLM pisze:Weber dziadostwo
-
U nas też mamy Holmatro - niestety.GLM pisze:Byłem ostatnio przez 3 wekendy na prezentacji przedstawicieli producenta kazdej z firm i na każdym sprzęcie pocieliśmy samochód, Jest wiele wad i zalet rózniących te firmy Np: lUKAS 2 węże/nie wygodne/ ale za to ma turbo dopalacz i można przekierowa całą siłę na 1 sprzęt , dodac do tego szybkośc rozchylania nożyc i zwierania , i doda też należy jednostkę napędową /silnk/ siłę ile KN???? i waga nożyc. U nas mamy Holmatro a reasumując każdy chwali swojeFistach pisze:To chyba, nie pracowałeś na sprzęcie webera. Ale chętnie posłucham dlaczego tak oceniasz sprzęt. Pytam bo u mnie jest zupełnie odwrotnie: weber > holmatro > lukas.GLM pisze:Weber dziadostwo
Przekierowanie sprzętu też jest u Webera. Do tego nożyce Webera tną największe profile, wymienne ostrza, mnóstwo patentów. A lukas... no po pół roku rdzewieją ostrza (tak jak w Holmatro). Już nie mówię o tym, że dzięki dłuższym ramionom rozpieraczy praca sprzętem webera jest dużo bezpieczniejsza niż holmatro (ręce są dalej od podnoszonego materiału). Jakiś słaby przedstawiciel tego Webera tam na tych pokazach był.
Dziwne dziwne.
-
- OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie
Marcin, powinieneś zacząć pracować w Weberze... 

-
Hehe nie o to chodzi. Po prostu dziwi mnie jak ktoś mówi że Lukas jest lepszy od Holmatro a tym bardziej od Webera. Nie należy patrzeć tylko w katalogpodymacz pisze:Marcin, powinieneś zacząć pracować w Weberze...

nie patrzyłem po katalogach co oni wypisują , ale testowałem to własnymi rękami, każda sroka chwali swój ogon ,i tak jest ze wszystkimFistach pisze:Hehe nie o to chodzi. Po prostu dziwi mnie jak ktoś mówi że Lukas jest lepszy od Holmatro a tym bardziej od Webera. Nie należy patrzeć tylko w katalogpodymacz pisze:Marcin, powinieneś zacząć pracować w Weberze...
-
No to wskaż mi, w którym punkcie Lukas jest lepszy od Webera albo od holmatro - bo na razie nie podałeś nic.GLM pisze:nie patrzyłem po katalogach co oni wypisują , ale testowałem to własnymi rękami, każda sroka chwali swój ogon ,i tak jest ze wszystkimFistach pisze:Hehe nie o to chodzi. Po prostu dziwi mnie jak ktoś mówi że Lukas jest lepszy od Holmatro a tym bardziej od Webera. Nie należy patrzeć tylko w katalogpodymacz pisze:Marcin, powinieneś zacząć pracować w Weberze...
-
- Kontakt:
nie mamy hydrauliki ale na kursie technicznym był weber którym praca jak dla mnie była średnia, a chodzi o guzik do otwierania i zamykania, jednak dla mnie wygodniejsza była obrotowa regulacja jak np. w holmatro.
-
- OSP (gm., woj.): Limanowa,woj.małopolskie
OSP w Limanowej woj.małpolskie posiada sprzęt hydrauliczny /nożyce + rozpierak/po wymianie węży, całość posiada badania i atesty cena wywoławcza 15 tyś zł .
Kontakt z Naczelnikiem OSP tel. 600 355 903 lub
Kontakt z Naczelnikiem OSP tel. 600 355 903 lub
nie patrzyłem po katalogach co oni wypisują , ale testowałem to własnymi rękami, każda sroka chwali swój ogon ,i tak jest ze wszystkim[/quote]
No to wskaż mi, w którym punkcie Lukas jest lepszy od Webera albo od holmatro - bo na razie nie podałeś nic.[/quote]
Dołączam do zapytania kolegi, bo takie be bo be to każdy potrafi napisać, może GLM postarasz się co nieco uzasadnić. Wolę konkretną rozmowę na argumenty, a nie kasztanienie.
A z tego co już napisałeś w swoich postach to widzę, że albo ktoś Ci wodę zrobił, albo faktycznie słaba prezentacja.
Tzw. funkcja turbo o której tak "dużo" się rozpisujesz w Weberze jest praktycznie od zawsze i to w każdej pompie z wyjściem na dwa urządzenia. Natomiast Lukas od niedawna dopiero się do niej przymierza i to tylko w niektórych pompach.
Rdzewienie Lukasa jest już nawet przysłowiowe " na plakacie" (wiedza niestety z własnego doświadczenia).
I tak na koniec spokojnych świąt i dużo słonka
No to wskaż mi, w którym punkcie Lukas jest lepszy od Webera albo od holmatro - bo na razie nie podałeś nic.[/quote]
Dołączam do zapytania kolegi, bo takie be bo be to każdy potrafi napisać, może GLM postarasz się co nieco uzasadnić. Wolę konkretną rozmowę na argumenty, a nie kasztanienie.
A z tego co już napisałeś w swoich postach to widzę, że albo ktoś Ci wodę zrobił, albo faktycznie słaba prezentacja.
Tzw. funkcja turbo o której tak "dużo" się rozpisujesz w Weberze jest praktycznie od zawsze i to w każdej pompie z wyjściem na dwa urządzenia. Natomiast Lukas od niedawna dopiero się do niej przymierza i to tylko w niektórych pompach.
Rdzewienie Lukasa jest już nawet przysłowiowe " na plakacie" (wiedza niestety z własnego doświadczenia).
I tak na koniec spokojnych świąt i dużo słonka

GLM skończyły się argumenty czy w ogóle ich nie było?
Bo tu cisza okrętowa, a w innych tematach to Cię widzę.
Pozdro
Wiosny wszystkim!!!

Pozdro
Wiosny wszystkim!!!