Kupimy Motorole gm 360
-
Topic author - Posty: 10
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Kupimy Motorole gm 360
Witam serdecznie.
Moja jednostka poszukuje sprawnej używanej motoroli gm 360. Cenę jaką możemy dać za sprzęt to 800- 900 zł. Jeżeli ktoś miałby na sprzedaż proszę o kontakt. d-dawidowicz@wp.pl
Moja jednostka poszukuje sprawnej używanej motoroli gm 360. Cenę jaką możemy dać za sprzęt to 800- 900 zł. Jeżeli ktoś miałby na sprzedaż proszę o kontakt. d-dawidowicz@wp.pl
Re: Kupimy Motorole gm 360
Witam,
Jeśli jest taka potrzeba to mam GM380 model wyższy niż GM360 za 850 zł
Jeśli jest taka potrzeba to mam GM380 model wyższy niż GM360 za 850 zł
-
- OSP (gm., woj.): Młyny (Busko, Świętokrzyskie)
- Kontakt:
360 to typowe radio samochodowe. 380 to radio bazowe z możliwością montażu również w samochodzie. Posiada bardziej rozbudowane funkcje np. wyświetlacz 3 liniowy czy klawiaturę alfanumeryczną. Jeżeli ja miałbym kupować w tych samych pieniądzach to wybrał bym zdecydowanie Gm 380.
Bardzo ciekawą teorię tutaj przedstawisz kolego. Jakie funkcje ma GM380, których nie ma 360, a które wykorzystasz w OSP?
-
- Kontakt:
Masz napisane - np. wyświetlacz 3 liniowy czy klawiaturę alfanumeryczną
Wiem jakie to radio ma cechy i możliwości. Natomiast ciekaw jestem jak oceniasz ich przydatność w pracy w Ochotniczej Straży Pożarnej. Widzę że masz rozległą wiedzę na temat sprzętu Motoroli, myślę więc że wszyscy mogliby zdobyć od Ciebie wiele cennych informacji.
-
- Kontakt:
Jeśli chodzi o montaż w samochodzie to poręczniejsza jest gm 360. Gm 380 to stacja również bazowa. Można ją montować w zestawie rozdzielczym w odległości około 20 kil. manipulator a zespół NO. W sytuacji kiepskiej lokalizacji obiektu OSP jest to rzecz bardzo istotna. Programowanie takie samo. Czyli wybór w tych samych pieniądzach przemawia za gm 380. W przyszłości może się to przydać.
Po 1 to GM 360 jest poręczniejsza i tańsza z tego względu że do GM 380 trzeba dodatkowo dokupić i zamontować zewnętrzny głośnik.mrg11 pisze:Jeśli chodzi o montaż w samochodzie to poręczniejsza jest gm 360. Gm 380 to stacja również bazowa. Można ją montować w zestawie rozdzielczym w odległości około 20 kil. manipulator a zespół NO. W sytuacji kiepskiej lokalizacji obiektu OSP jest to rzecz bardzo istotna. Programowanie takie samo. Czyli wybór w tych samych pieniądzach przemawia za gm 380. W przyszłości może się to przydać.
Po 2 praktycznie każdy radiotelefon samochodowy motorola można przystosować do pracy bazowej - u mnie w KP PSP na PSK są używane motorole GM 360, CM 140, GM 350 oraz Yeasu.
Po 3 - większość serwisów w Polsce oferuje swojej produkcji zestawy rozdzielcze które pozwalają pracę na odległość.
Także podsumowując w przypadku OSP dać te 100zł więcej za model wyższy plus 50-90 zł za głośnik motoroli nie ma sensu. Tym bardziej trzeba dodać że generalnie i tak ten radiotelefon pracował będzie ze stałą mocą, bez funkcji skanowania, głównie na kanale powiatowym.
-
- Kontakt:
To już ostatni mój post w temacie. Wyraziłem swoją opinię i nikomu nic nie będę udowadniał. Wiem jedno, nie można patrzeć tylko na dzisiaj. Klawiatura alfanumeryczna daje to, że po zamontowaniu płytki rozszerzeń można z niej korzystać jak z telefonu. Daje możliwości szybkiego wysyłania statutów czy sms. Teraz pewnie dostanie mi się po co to potrzebne. Kiedyś zobaczymy. Jeżeli patrzymy tylko na dziś to proponuję Radmora 2433. Słychać będzie a dostanie się za darmo. Tak na marginesie są jakieś inne systemy niż SGM-5 i Digitex do sterowania Gm? Pozdrawiam
witam nie bede zakladal nowego watku skad moge dowiedziec sie jaki jest w moim powiecie (mława)kod CTCSS niestety ale na PSK nie znają.
Piękniejszy od ciszy jest tylko dźwięk syreny
W KW PSP powinni wiedzieć - na pewno łącznościowiec będzie wiedział. Albo zapytaj miejscowego dilera motoroli (o ile taki istnieje) lub jakiegoś krótkofalowca.karol1118 pisze:witam nie bede zakladal nowego watku skad moge dowiedziec sie jaki jest w moim powiecie (mława)kod CTCSS niestety ale na PSK nie znają.
Idąc tym tokiem myślenia to można od razu zamontować sobie Mototrbo - na razie ustawić kanały konwencjonalne a w przyszłości przejść na cyfrę.mrg11 pisze:Wiem jedno, nie można patrzeć tylko na dzisiaj. Klawiatura alfanumeryczna daje to, że po zamontowaniu płytki rozszerzeń można z niej korzystać jak z telefonu. Daje możliwości szybkiego wysyłania statutów czy sms. Teraz pewnie dostanie mi się po co to potrzebne. Kiedyś zobaczymy. Jeżeli patrzymy tylko na dziś to proponuję Radmora 2433. Słychać będzie a dostanie się za darmo.
Wydaje mi się że trzeba mierzyć siły na zamiary i patrzeć realnie - jeżeli jakaś OSP w dużym mieście to można inwestować ale jeżeli w moim powiecie (a nawet województwie) nawet w PSP jeszcze o takim sprzęcie nie mysli to po co wstawiać do stara czy żuka radiotelefon wartości połowy samochodu. Lepiej te pieniążki przeznaczyć na potrzebniejszy cel.
Pozdrawiam również.
-
- Kontakt:
Czytaj ze zrozumieniem. GM 380 CENA - 850, GM 360 - 900zł.
Tak na marginesie Mototrbo to SYSTEM a zamontować możesz DM 3601.
Tak na marginesie Mototrbo to SYSTEM a zamontować możesz DM 3601.
Do czego ci potrzebne? Jeżeli tylko nasłuch to CTSS możesz pominąć. Otwarcie blokady szumów ustawić tylko na sqelch. Jeżeli nadawanie też, a nie znają kodu, z pierwszej lepszej OSP (oczywiście z terenu powiatu) zczytaj stację (ktoś ci może pomóc).karol1118 pisze:witam nie bede zakladal nowego watku skad moge dowiedziec sie jaki jest w moim powiecie (mława)kod CTCSS niestety ale na PSK nie znają.
To są ceny wg. Ciebie. GM 360 używaną (taką jakiej szukają) można dostać za trochę mniej niż 850zł także jest większa różnica niż ta o której piszesz, ale nie będziemy się licytować.mrg11 pisze:Czytaj ze zrozumieniem. GM 380 CENA - 850, GM 360 - 900zł.
-
- Kontakt:
To nie są ceny wg. mnie. To są ceny podane w tym wątku. Pozdrawiam