Jak wybiera się prezesa Zarządu Głównego Związku OSP RP

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
amator
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): województwo łódzkie
Status: Offline

Jak wybiera się prezesa Zarządu Głównego Związku OSP RP

Post autor: amator »

Koledzy mam pytanie, ponieważ nigdzie nie mogę doczytać w informacjach przed i pozjazdowych na jakich zasadach wybiera się prezesa Zarządu Głównego naszej organizacji. Było takie zdanie "zatwierdzenie zarządu". Kto w takim razie zgłasza kandydatów do zarządu, czy jest jakiś wybór? Czy obecny stary nowy prezes miał konkurenta, czy był jedynym "naturalnym" kandydatem? Czy na tak ważnym zjeździe delegaci kogokolwiek zgłaszają, czy tylko zatwierdzają.

Topic author
amator

Re: Jak wybiera się prezesa Zarządu Głównego Związku OSP RP

Dodam jeszcze, że jestem zdziwiony oglądając zdjęcia ze zjazdu brakiem młodych ludzi wśród delegatów. Z takiej średniej wieku obsady wozu bojowego pewno by się nie złożyło. Szanuję zasługi, dorobek i historię starszych druhów, ale trzeba się otworzyć na młodych, bo to przede wszystkim oni są filarem działań gaśniczo - ratowniczych OSP.

Topic author
amator

Jestem chyba marudny. Przeczytałem statut zjazd zatwierdza zarząd powołuje i wszystko jest już dla mnie jasne. Należało zacząć od przeczytania statutu.
Awatar użytkownika

fireman90

Post autor: fireman90 »

amator pisze:Należało zacząć od przeczytania statutu.

Otóż to, a nie pisać co kilka minut nowego posta miast użyć funkcji "edytuj". Niestety mod zagląda tu raz na 10 lat.
Jajakobyły

bogdanskarbnik
OSP (gm., woj.): kielnarowa podkarpackie

Post autor: bogdanskarbnik »

Odpowiedź powinna być krótka : przywozi się Go w teczce jak za komuny!
Awatar użytkownika

PiotrPrezes
OSP (gm., woj.): Pomorskie Pomorskie

Post autor: PiotrPrezes »

To wygląda tak z zarządów OSP wybiera się ludzi do zarządu gminnego , z gminnego do powiatowego , z powiatowego do wojewódzkiego , z wojewódzkiego do głównego a oni z pośród siebie wybierają prezesa
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat