Osiemdziesięciolecie powstania OSP

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
ospparciaki
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Osiemdziesięciolecie powstania OSP

Post autor: ospparciaki »

Witam kolegów. Otóż w te wakacje będziemy obchodzić 80 rocznicę powstania OSP. Jestem młodym prezesem i nie bardzo mam pomysł jak to zorganizować. Wcześniej takich rocznic u nas nie obchodzili albo nie pamiętają moi druchowie. Mam do was pytanie i prośbę: może Wy obchodziliście podobną rocznicę i moglibyście napisać mi jak to u Was wyglądało, może jakiś harmonogram z przebiegu. Z góry dzięki a i wszystkiego naj i smacznego jajka;)
Awatar użytkownika

fireman90
Status: Offline

Re: Osiemdziesięciolecie powstania OSP

Post autor: fireman90 »

Druhu Prezesie -całą organizację takiej uroczystości masz dość dokładnie opisaną w Ceremoniale http://www.zosprp.pl/php/regulaminy/Ceremonial.pdf . Oczywiście to części oficjalne, bo zorganizowanie przy tej okazji jakiegoś np. festynu to już rzecz gustu. O czym warto pamiętać - (nie wiem czy już nie za późno) -powinniście jako Zarząd złożyć wnioski o nadanie odznak zasłużonym druhom a jeśli Wasza jednostka posiada sztandar to również wnioskować o nadanie Złotego medalu "za zasługi dla pożarnictwa". Poza tym praktycznie wszystko opisane jest w podanym wyżej regulaminie (włącznie z przykładowym scenariuszem uroczystości). Jasną rzeczą jest, że na organizację takiej uroczystości są potrzebne środki finansowe, więc wskazane by było poszukać ew. sponsorów lub wsparcia z budżetu gminnego. Generalnie -roboty przed Wami sporo a czasu niewiele ale przy prężnym komitecie organizacyjnym powinno Wam się wszystko udać.
My przerabialiśmy to w ub. roku .
Jajakobyły
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat