programowanie gm360

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.
Awatar użytkownika

Topic author
ospkonie
Posty: 103
Rejestracja: śr 06 sty 2010, 21:21
OSP (gm., woj.): OSP KONIE ,Pniewy,mazowsze
Lokalizacja: Konie
Kontakt:
Status: Offline

programowanie gm360

Post autor: ospkonie » pn 22 sie 2016, 23:50

siemanko. Spotkał się moze ktoś z was z taką rzeczą w Motoroli gm360 jak podobno zablokowany kanal do nadawania poprzez dodatkową gruszkę co idzie do przedziału autopompy?
posiadam kabel oraz soft do programowania tylko jak to zrobić bo nie mam pojęcia gdzie mogę to odblokowac....
Awatar użytkownika

www.radkom.pl
Posty: 59
Rejestracja: sob 14 mar 2015, 11:40
Status: Offline

Re: programowanie gm360

Post autor: www.radkom.pl » wt 23 sie 2016, 15:25

W jaki sposób podłączona jest dodatkowy mikrofonogłośnik?
Awatar użytkownika

Topic author
ospkonie
Posty: 103
Rejestracja: śr 06 sty 2010, 21:21
OSP (gm., woj.): OSP KONIE ,Pniewy,mazowsze
Lokalizacja: Konie
Kontakt:
Status: Offline

Re: programowanie gm360

Post autor: ospkonie » wt 23 sie 2016, 16:16

www.radkom.pl pisze:W jaki sposób podłączona jest dodatkowy mikrofonogłośnik?
mikrofonogłośnik jest podłączony do tylnego złącza PC za pomocą kostki.
Po naciśnięciu gruszki zapala się czerwona kontrolka na radiu że się nadaje lecz nie słychać co się mówi na drugim radiu czy na kolejnym,
myślałem że gruszka jest popsuta lecz podłączałem kolejne 3 inne i problem ten sam.
I ktoś mi powiedział że trzeba odblokować w radiu możliwość używania drugiej gruszki.
Dodam że głośnik działa
Załączniki
11356141_1040557175957091_356471061_n.jpg
11356141_1040557175957091_356471061_n.jpg (7.37 KiB) Przejrzano 2279 razy
Awatar użytkownika

www.radkom.pl
Posty: 59
Rejestracja: sob 14 mar 2015, 11:40
Status: Offline

Re: programowanie gm360

Post autor: www.radkom.pl » czw 25 sie 2016, 11:22

Obrazek

Proszę spróbować zaznaczyć opcję Accessory Connector Mic. Enable (w zakładce Per Radio ---> Miscellaneous). Proszę o informację czy działa.
Pozdrawiam

mss
Posty: 1
Rejestracja: czw 25 sie 2016, 11:26
Status: Offline

Re: programowanie gm360

Post autor: mss » czw 25 sie 2016, 12:26

Dziena za wyjaśnienie
Awatar użytkownika

Topic author
ospkonie
Posty: 103
Rejestracja: śr 06 sty 2010, 21:21
OSP (gm., woj.): OSP KONIE ,Pniewy,mazowsze
Lokalizacja: Konie
Kontakt:
Status: Offline

Re: programowanie gm360

Post autor: ospkonie » czw 25 sie 2016, 23:22

www.radkom.pl pisze:Obrazek

Proszę spróbować zaznaczyć opcję Accessory Connector Mic. Enable (w zakładce Per Radio ---> Miscellaneous). Proszę o informację czy działa.
Pozdrawiam
Niestety po zaznaczeniu tej opcji co jest pokazane nadal gruszka nie działa, lecz po naciśnięciu zapala się kontrolka czerwona od nadawania ale nie słychać głosu.
Awatar użytkownika

www.radkom.pl
Posty: 59
Rejestracja: sob 14 mar 2015, 11:40
Status: Offline

Re: programowanie gm360

Post autor: www.radkom.pl » pt 26 sie 2016, 15:16

1)Możesz sczytać radio i wysłać plik na info@radkom.pl ?
2) Czy mikrofonogłośnik wcześniej działał i nagle przestał?
3) Na gruszce przez standardowe złącze jest wszystko OK?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika

Topic author
ospkonie
Posty: 103
Rejestracja: śr 06 sty 2010, 21:21
OSP (gm., woj.): OSP KONIE ,Pniewy,mazowsze
Lokalizacja: Konie
Kontakt:
Status: Offline

Re: programowanie gm360

Post autor: ospkonie » pt 26 sie 2016, 18:21

www.radkom.pl pisze:1)Możesz sczytać radio i wysłać plik na info@radkom.pl ?
2) Czy mikrofonogłośnik wcześniej działał i nagle przestał?
3) Na gruszce przez standardowe złącze jest wszystko OK?

Pozdrawiam
1.Tak już wysyłam.
2. Głośnik od początku działał lecz gruszka nie.(Nie miałem czasu i tematu nie poruszałem :P )
3. Tak przy gruszce przy radiu wszystko działa. Zamieniałem gruszki i problem się powtarza.
Nawet gruszkę przy radiu wypiąłem i próbowałem rozmawiać tylko z tej co jest przy autopompie i kontrolka się zapala lecz nie słychać głosu...
Awatar użytkownika

www.radkom.pl
Posty: 59
Rejestracja: sob 14 mar 2015, 11:40
Status: Offline

Re: programowanie gm360

Post autor: www.radkom.pl » czw 01 wrz 2016, 11:54

Proszę sprawdzić przewód w torze m.cz. audio mikrofonu (na rysunku przewód czerwony) - chodzi o jego przejście elektryczne (czy nie ma tu przerwy). Można to sprawdzić omomierzem.
Awatar użytkownika

Topic author
ospkonie
Posty: 103
Rejestracja: śr 06 sty 2010, 21:21
OSP (gm., woj.): OSP KONIE ,Pniewy,mazowsze
Lokalizacja: Konie
Kontakt:
Status: Offline

Re: programowanie gm360

Post autor: ospkonie » śr 07 wrz 2016, 12:29

www.radkom.pl pisze:Proszę sprawdzić przewód w torze m.cz. audio mikrofonu (na rysunku przewód czerwony) - chodzi o jego przejście elektryczne (czy nie ma tu przerwy). Można to sprawdzić omomierzem.
Jutro sprawdzę ten przewód i dam znać :)
ODPOWIEDZ