Terminal GSM Firmy Robotec

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
Rafał
Posty: 9
Rejestracja: ndz 16 lis 2008, 12:06
Status: Offline

Terminal GSM Firmy Robotec

Post autor: Rafał » pn 26 kwie 2010, 21:34

Witam Druhów! Mam ogromną prośbę. Jeśli któraś Jednostka OSP ma u siebie system selektywnego wywoływania Firmy Robotec z Zabrza i posiada jakąś instrukcję obsługi (dokładnie chodzi mi o wskazówki, jak dodać, edytować, usunąć numer z terminala, lub ustawić godzinę i datę), to bardzo proszę o przesłanie na adres mailowy: osptrzebinia@op.pl
Pozdrawiam!

Sylwek
Posty: 684
Rejestracja: czw 14 kwie 2005, 08:26
Kontakt:
Status: Offline

Re: Terminal GSM Firmy Robotec

Post autor: Sylwek » wt 27 kwie 2010, 13:29

Mogę odpowiedzieć tylko w sprawie terminala GSP bo taki mamy, selektywne mamy z digitexu.
Tych terminali było kilka wersji w zależności od roku produkcji.
Generalnie dodawanie z klawiatury terminala odbywa się w taki sposób, że musisz uruchomić terminal w trybie ustawień - wyłączasz go i włączasz z wciśniętym przyciskiem C lub innym (w zależności od wersji terminala) - terminal zgłasza Ci się w trybie ustawień - możesz przewijać numery i je edytować. Trzeba dodać numer 9 cyfrowy i na końcu znaki przypisujące do grupy (tu także różnie jest w zależności od wersji terminala). Na koniec wyłączasz terminal i włączasz normalnie albo kombinacją klawiszy wychodzisz z trybu ustawień (w zależności od wersji :)).

Bardzo ważne jest, żeby się nie pomylić i nie usunąć numeru ze środka wszystkich numerów - nie wolno pozostawić pustego miejsca bo terminal możne źle działać (w starej wersji wysyłał w kółko smsy i trzeba było go wyłączyć ręcznie, w nowszej nie próbowałem). Jeśli chcesz dodać nowy numer to dodajesz go na końcu, jeśli chcesz zmienić numer to zmieniasz, jeśli chcesz usunąć to koniecznie musisz wpisać na jego miejsce inny, usuwać bez wpisywania możesz tylko ostatni numer.

W przypadku nowszej wersji najlepiej zmieniać numery z kompa - program udostępniali na stronie (która nie wiem czemu już nie działa) a do zrobienia kabla wysyłali schemat lub gotowy kabel.

W razie problemów możesz do nich zadzwonić jak będziesz w remizie - poprowadzą Cię krok po kroku i dodasz numer.

Firestarter
Posty: 25
Rejestracja: pt 19 lis 2010, 09:25
OSP (gm., woj.): Okolice Krakowa
Status: Offline

Re: Terminal GSM Firmy Robotec

Post autor: Firestarter » pt 19 lis 2010, 09:30

Sylwek pisze:Mogę odpowiedzieć tylko w sprawie terminala GSP bo taki mamy, selektywne mamy z digitexu.
Tych terminali było kilka wersji w zależności od roku produkcji.
Generalnie dodawanie z klawiatury terminala odbywa się w taki sposób, że musisz uruchomić terminal w trybie ustawień - wyłączasz go i włączasz z wciśniętym przyciskiem C lub innym (w zależności od wersji terminala) - terminal zgłasza Ci się w trybie ustawień - możesz przewijać numery i je edytować. Trzeba dodać numer 9 cyfrowy i na końcu znaki przypisujące do grupy (tu także różnie jest w zależności od wersji terminala). Na koniec wyłączasz terminal i włączasz normalnie albo kombinacją klawiszy wychodzisz z trybu ustawień (w zależności od wersji :)).

Bardzo ważne jest, żeby się nie pomylić i nie usunąć numeru ze środka wszystkich numerów - nie wolno pozostawić pustego miejsca bo terminal możne źle działać (w starej wersji wysyłał w kółko smsy i trzeba było go wyłączyć ręcznie, w nowszej nie próbowałem). Jeśli chcesz dodać nowy numer to dodajesz go na końcu, jeśli chcesz zmienić numer to zmieniasz, jeśli chcesz usunąć to koniecznie musisz wpisać na jego miejsce inny, usuwać bez wpisywania możesz tylko ostatni numer.

W przypadku nowszej wersji najlepiej zmieniać numery z kompa - program udostępniali na stronie (która nie wiem czemu już nie działa) a do zrobienia kabla wysyłali schemat lub gotowy kabel.

W razie problemów możesz do nich zadzwonić jak będziesz w remizie - poprowadzą Cię krok po kroku i dodasz numer.
Panowie nie polecam Roboteca.Od dwóch miesięcy urządzenie nie działa a firma nie odbiera telefonu
Awatar użytkownika

szczepan32
Posty: 3
Rejestracja: czw 18 cze 2009, 11:43
Kontakt:
Status: Offline

Re: Terminal GSM Firmy Robotec

Post autor: szczepan32 » pn 13 gru 2010, 10:26

Witam,
jeżeli potrzebujesz zaprogramować terminal GSM Roboteca to pisz to CI pomogę bo sam taki programuję u nas w OSP.

Pozdrawiam
Szczepan
www.ospmogilno.pl
Pozdrawiam
Szczepan
www.ospmogilno.pl

adamko251
Posty: 7
Rejestracja: wt 03 maja 2011, 08:39
OSP (gm., woj.): OSP Jugów gm. Nowa Ruda woj. Dolnosląskie
Status: Offline

Re: Terminal GSM Firmy Robotec

Post autor: adamko251 » wt 03 maja 2011, 08:46

jakiego programu użyć do tego terminala GSM ?
foto w linkach. instrukcja i program mile widziane na adres adamko251@gmail.com
http://zapodaj.net/5d0a04cd66cf.jpg.html
http://zapodaj.net/2aff8c870068.jpg.html
http://zapodaj.net/cdabdd0b3c9d.jpg.html

marcus87
Posty: 1
Rejestracja: wt 18 mar 2014, 12:17
OSP (gm., woj.): Koszarawa, Śląskie
Status: Offline

Re: Terminal GSM Firmy Robotec

Post autor: marcus87 » wt 18 mar 2014, 12:27

Witam,

Pozwolę sobie odświeżyć temat związany z terminalem GSM firmy ROBOTEC, otóż firma już od jakiegoś czasu nie istnieje i nie można znaleźć żadnych instrukcji obsługi do ich terminala. Planujemy przejść z powiadamiania strażaków z SMS-ów na dzwonienie (alarmowanie.pl) jednak potrzebujemy zmienić w terminalu opcje z smsowania na dzwonienie (funkcja CLIP) i nie mamy pojęcia jak to można zrobić... Jeżeli miałby ktoś takie informacje proszę o e-mail na: ospkoszarawa@gmail.com

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

Sylwek
Posty: 684
Rejestracja: czw 14 kwie 2005, 08:26
Kontakt:
Status: Offline

Re: Terminal GSM Firmy Robotec

Post autor: Sylwek » wt 18 mar 2014, 13:51

Podaj inny mail bo gmail odrzuca moje wiadomości z załącznikami.

Kamillos
Posty: 17
Rejestracja: pn 21 sty 2013, 21:03
Status: Offline

Re: Terminal GSM Firmy Robotec

Post autor: Kamillos » śr 19 mar 2014, 10:05

również prosiłbym o takie instrukcje ponieważ posiadamy ten sam terminal. ronaldo33@o2.pl

1986lukasz
Posty: 126
Rejestracja: pn 19 lip 2010, 23:48
OSP (gm., woj.): województwo Śląskie
Status: Offline

Re: Terminal GSM Firmy Robotec

Post autor: 1986lukasz » śr 19 mar 2014, 12:31

Również poproszę, 1986lukasz@gmail.com

Pozdrawiam

komendant1982
Posty: 1
Rejestracja: pt 07 kwie 2017, 09:59
OSP (gm., woj.): Ciężkowice malopolska
Status: Offline

Re: Terminal GSM Firmy Robotec

Post autor: komendant1982 » pt 07 kwie 2017, 10:05

podeslijcie tą instrukcje jak macie możliwość strazciezkowice@gmail.com dzieki z gory
ODPOWIEDZ