Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.
Jazda z nadmierną prędkością do pożaru traw w 4 osoby w tym tylko kierowca trzeźwy. Dodatkowo piątą osobą w kabinie była ranna kobieta (nie strażak).
Prokuratura bada zdarzenie.
Na forum strażak.pl jeden z druhów OSP Kalwaria Zebrzydowska tak oto mówi: Link do posta
a My wczoraj przez tych DEBILI [podpalaczy traw - przyp. Fistach], przepraszam za wyrażenie ale jest ono najstosowniejsze. Zgnietliśmy 2-letnie GCBA ;/ , nie wiem czy cos wogole bedzie jeszcze z niego :/
Dla mnie to proste niech naprawiaja samochod i tyle. Dla jednostki zero kasy z gminy i wojewodztwa. i podwpływem alkoholu dramat takie osoby nie wsiadaja do wozu a jak niema ludzi to sie odmawia wyjazd a nie przechwala sie pozniej. gdzie naczelnik prezes (sory ale takie osoby to za szmaty i zwozu i jada osoby trzezwe). szkoda sprzetu i kasy ktore przeznaczono w te jednostke. Po prostu wstyd i znow zły wizerunek strazaka. (Sorry jak kogoś uraziłem )
już wytrzeżwieli bo dalej jeżdzą mają jeszcze samochody....tyle szczęścia że nie jechali do jakiegoś wypadku...bo nawed i dowudca pijany.....to jest takie promowanie straży na siłe...bo pasuje żeby w tej miejscowości straż była.a że jest to tylko znazwy widać ....pijaczki
star pisze:już wytrzeżwieli bo dalej jeżdzą mają jeszcze samochody....tyle szczęścia że nie jechali do jakiegoś wypadku...bo nawed i dowudca pijany.....to jest takie promowanie straży na siłe...bo pasuje żeby w tej miejscowości straż była.a że jest to tylko znazwy widać ....pijaczki
Ewidentna wina dowódcy zastępu który pozwolił na wyjazd ratownikowi będącemu pod wpływem alkoholu!
Sprawa do prokuratora in niech odpowiadają z kk bo jeli by cos sie im stało to larum ze sa funkcjonariuszami publicznymi ze jechali ratować życie czy czyjś dobytek ...... zawsze sa dwie strony medalu.
Winni należy ukarać !!!!!