pytaanie dotyczace WOŚP
-
Topic author - Posty: 51
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
pytaanie dotyczace WOŚP
witam
mam pytanie dotyczace akcji WOŚP czy dobrym pomysłem było by zrobienie pokazu z ratownictwa techniczego i medycznego??
posiadamy sprzet ludzi wyszkolonych
co o tym sadzice??
mam pytanie dotyczace akcji WOŚP czy dobrym pomysłem było by zrobienie pokazu z ratownictwa techniczego i medycznego??
posiadamy sprzet ludzi wyszkolonych
co o tym sadzice??
Ostatnio zmieniony ndz 23 gru 2012, 10:58 przez zmc02, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska
Re: akcja z WOŚP
Jeżeli macie pewność, że ludzie będą chętni na stanie na zimnie w Styczniu aż to zrobicie to nie ma problemu.
Każdy pokaz jest ważny bo to cenne doświadczenia (pod warunkiem dobrego przygotowania - samo posiadanie zestawu RatTech i R1 to oczywiście nie wszystko) dla ratowników. Ponadto jest to właśnie bodziec stymulujący bo ludzie (chociaż są wyjątki) powtórzą procedury, poćwiczą itd. a to - jeszcze raz podkreślę w przypadku dobrego i rzetelnego przygotowania - będzie z korzyścią dla przyszłych poszkodowanych (oby ich nie było).
Każdy pokaz jest ważny bo to cenne doświadczenia (pod warunkiem dobrego przygotowania - samo posiadanie zestawu RatTech i R1 to oczywiście nie wszystko) dla ratowników. Ponadto jest to właśnie bodziec stymulujący bo ludzie (chociaż są wyjątki) powtórzą procedury, poćwiczą itd. a to - jeszcze raz podkreślę w przypadku dobrego i rzetelnego przygotowania - będzie z korzyścią dla przyszłych poszkodowanych (oby ich nie było).
-
- OSP (gm., woj.): Wola Batorska (gm. Niepołomice, woj. Małopolskie)
Re: pytanie prosze o pilna odpowiedz
Oczywiście, że tak. Na małym rynku w Krakowie, na początku tego roku odbył się również taki pokaz i cieszył się on wielkim zainteresowaniem.
pokaz - film
pokaz - film
-
- OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska
Re: pytanie prosze o pilna odpowiedz
No tak ale w jakiejś wsi/małym miasteczku nie przyjdzie Wam tyle ludzi co na małym rynku w Krakowie (u mnie w jednostce ze 3 lata temu zrobili takie pokazy i z frekwencją było dość ciężko - głównie ze względu na -15 stopni C:) )DruhOSP pisze:Oczywiście, że tak. Na małym rynku w Krakowie, na początku tego roku odbył się również taki pokaz i cieszył się on wielkim zainteresowaniem.
pokaz - film
Re: pytaanie dotyczace WOŚP
jesli bedzie zimno to tylko zrobimy pokaz ratownictwa medycznego w domu kultury
A można i tak jeśli ktoś ma np. SOp : podwozić wolontariuszy pod kościoły ,przystanki ZTM/ PKS / PKP w miejsca gdzie można trafić na dużo przechodniów , daje to jakąś ochronę dla wolontariuszy i pozwala na szybkie i bezpieczne przemieszczenie się po Gminie/Mieście i szybki kontakt ze służbami >>> My tak właśnie będziemy działać<<< Siema
Święty Florianie patronie nasz ,miej w opiece naszą Straż
-
- OSP (gm., woj.): OSP Zagościniec
W tym roku gramy razem z WOŚP Duczki w OSP Zagościniec.
http://www.facebook.com/WOSPDuczki
http://www.facebook.com/WOSPDuczki