Mundury koszarowe
-
Topic author - Posty: 7
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Mundury koszarowe
Mam takie jedno pytanko (no może nie jedno). Sytuacja wygląda tak: Niedawno założyliśmy MDP, mamy za sobą 75-lecie OSP, poświęcenie nowego wozu, defiladę, w której maszerowaliśmy (w czerwonych mundurkach). Na zawodach jeszcze nie byliśmy, ale zaczynamy się powolutku uczyć i w najbliższych chcemy wziąć udział. Wiem, że to pytanie już było, ale czy MDP może przynajmniej POMAGAĆ w obstawianiu imprez lub czegoś typu TourDePologne? Mniejsza o to. Mnie interesuje czy MDP może mieć mundury koszarowe ( takie zwykłe jak druhowie OSP http://www.sprzet-poz.pl/index.php?acti ... ybrany=736), jeżdzić w nich na zawody i pokazywać się publicznie? Czy my jesteśmy skazani na zawody jeździć w takich dresikach? zaznaczam, że u nas w MDP są zarówno chłopcy jak i dziewczyny i czy to nie jest jakaś przeszkoda?
-
- Kontakt:
Re: Mundury koszarowe
1) Pojawiać na takich imprezach możecie się jak najbardziej, promując istnienie MDP, ale nie jako obsada wozu, który może być w każdej chwili dysponowany. Warto również żeby był do Was niezależny opiekun np ktoś z rodziców, żeby nie było że nagle będzie akcja i zostaniecie sami.
W tym punkcie przemyślcie procedurę awaryjną co macie robić jak by instruktor prowadzący zbiórkę w koszarach musiał wyjechać do akcji.
2) MDP może mieć mundury koszarowe do ćwiczeń i zawodów, ale ważne jest żeby je nosić godnie reprezentując daną OSP i Związek. Mam nadzieje, że nie muszę wspominać o tym że nosić powinno się je tylko podczas zajęć dla MDP.
3) W MDP mogą być dziewczyny jak i w korpusie. Wyjeżdżają one normalnie do akcji i może nie są aż tak silne jak faceci ale z pewnością udzielą lepiej wsparcia psychicznego podczas udzielania pierwszej pomocy. Moją prawą ręką w prowadzeniu MDP jest dziewczyna, która normalnie wyjeżdża do akcji i obraziła by się z pewnością, jak byśmy wszyscy robimy pompki, a ona miała by mieć taryfę ulgową.
Pozdrawiam
W tym punkcie przemyślcie procedurę awaryjną co macie robić jak by instruktor prowadzący zbiórkę w koszarach musiał wyjechać do akcji.
2) MDP może mieć mundury koszarowe do ćwiczeń i zawodów, ale ważne jest żeby je nosić godnie reprezentując daną OSP i Związek. Mam nadzieje, że nie muszę wspominać o tym że nosić powinno się je tylko podczas zajęć dla MDP.
3) W MDP mogą być dziewczyny jak i w korpusie. Wyjeżdżają one normalnie do akcji i może nie są aż tak silne jak faceci ale z pewnością udzielą lepiej wsparcia psychicznego podczas udzielania pierwszej pomocy. Moją prawą ręką w prowadzeniu MDP jest dziewczyna, która normalnie wyjeżdża do akcji i obraziła by się z pewnością, jak byśmy wszyscy robimy pompki, a ona miała by mieć taryfę ulgową.
Pozdrawiam
Adam Acher
Przewodniczący Rady Opiekunów MDP Woj. Mazowieckiego ZOSP RP
Opiekun MDP OSP Ursus
www.pierwszapomoc.warszawa.pl
Przewodniczący Rady Opiekunów MDP Woj. Mazowieckiego ZOSP RP
Opiekun MDP OSP Ursus
www.pierwszapomoc.warszawa.pl
-
Topic author - Posty: 7
Re: Mundury koszarowe
Dzięki wielkie za informacje xD
Teraz pozostaje mi rozmowa z panem prezesem i komendantem. Mam nadzieję, że uda mi się ich przekonać, bo całemu MDP zależy Argumenty mam, więc... Może się zgodzą
Teraz pozostaje mi rozmowa z panem prezesem i komendantem. Mam nadzieję, że uda mi się ich przekonać, bo całemu MDP zależy Argumenty mam, więc... Może się zgodzą
" Ósmego dnia Bóg stworzył strażaka"