Ekwiwalent za szkolenia
-
Topic author - Posty: 9
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Szyszłowo gm.Ostrowite woj.Wielkopolskie
- Status: Offline
Ekwiwalent za szkolenia
Witam chciałbym się zapytać ile wynosi ekwiwalent za szkolenia prowadzone przez PSP?i jak too jest naliczane?
-
- Kontakt:
- Status: Offline
Re: Ekwiwalent za szkolenia
u nas w gminie jest to:
5zł - szkolenie
10zł - wyjazd do akcji
przy szkoleniu te 5 zł jest za pełne 60 minut, a godziny na szkoleniu są liczone jak godzina lekcyjna czyli 45 minut, wiec dostajemy 7,5 za 2h lekcyjne.
5zł - szkolenie
10zł - wyjazd do akcji
przy szkoleniu te 5 zł jest za pełne 60 minut, a godziny na szkoleniu są liczone jak godzina lekcyjna czyli 45 minut, wiec dostajemy 7,5 za 2h lekcyjne.
Re: Ekwiwalent za szkolenia
Widzisz kolego tego tak naprawdę się tutaj nie dowiesz bo wszystko zależy od Twojej gminy. To gmina ustala stawkę za godzinę szkolenia i za akcję. Mogą być takie same a mogę być różne jak u kolegi wyżej. Na pewno nie może przekraczać 1/175 przeciętnego wynagrodzenia. Więc może to być maksymalna możliwa stawką ale może też być np. 1 zł i tez będzie zgodnie z prawem. Minimalnej wstawki nigdzie nie podano.
U mnie jest tak samo za akcje i tak samo za szkolenie. 12 zł/h od nowego roku mamy obiecany wzrost do 14 zł.
Co do naliczania czasu to za akcje mamy wypłacane co do minuty. A za szkolenie jest tak że jeżeli szkolenie z założenia miało trwać np. 80 h i np w PSP rozbili to na 8 h dziennie przez 10 dni. To sprawdzana jest tylko lista obecności danego dnia i za każdy dzień naliczane jest za 8 h. Nikt nie pyta czy może skończyło się wcześniej, czy może ktoś się szybciej zwolnił ze szkolenia. Byłeś tego dnia miało być 8 h to za 8 h masz naliczone.
U mnie jest tak samo za akcje i tak samo za szkolenie. 12 zł/h od nowego roku mamy obiecany wzrost do 14 zł.
Co do naliczania czasu to za akcje mamy wypłacane co do minuty. A za szkolenie jest tak że jeżeli szkolenie z założenia miało trwać np. 80 h i np w PSP rozbili to na 8 h dziennie przez 10 dni. To sprawdzana jest tylko lista obecności danego dnia i za każdy dzień naliczane jest za 8 h. Nikt nie pyta czy może skończyło się wcześniej, czy może ktoś się szybciej zwolnił ze szkolenia. Byłeś tego dnia miało być 8 h to za 8 h masz naliczone.
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!