Orkiestry dęte musztra

Wszelkie sprawy dotyczące Straży Pożarnych od strony prawnej.

Topic author
piero1988
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): wadowice, małopolskie
Status: Offline

Orkiestry dęte musztra

Post autor: piero1988 »

Witam serdecznie bardoz prosz eo nakierownaie mnie przynajmniej potrzebuje informacji odnośnie organizacji musztry chciałbym takową założyć jak to wyglada w kwesti prawnej spotykamy sie i robimy cyz musimy cos zgłaszać do urzedu gminy? bardoz prosze o odpowiedz
Awatar użytkownika

damian_osp
OSP (gm., woj.): OSP Posada Zarszyńska
Kontakt:

Re: Orkiestry dęte musztra

Post autor: damian_osp »

Trochę Cię nie rozumie.
Jesli masz orkiestrę to wymyslasz układ i ćwiczycie wszyscy do bólu. Nic zgłaszać nie musisz. To tak jakbyś musiał komus zgłaszac że zaczynacie cwiczyć z orkiestrą jakis nowy utwór.
Mam nadzieje że o to ci chodziło.
Taka moja rada, nie zrób sobie zbyt ambitnego układu bo bedzie to trudno ogarnąć wam i weź sobie pewne osoby do tej musztry bo sa takie osoby które zostawią cię i bedziesz mieć dziury w rzędach.
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

Topic author
piero1988

dziekuje za odpowiedz dokladnie o to mi chodizlo cyz jest jakas ustawa ktora jasno o tym mowi? bo wlansie tak zrobil i prezes orkiestry i prezes całej osp zabronil nam tej musztry gdyz tlumacyz sie ze nie ma uregulowanego tego prawnie mam miec z nim spotkanie w tej sprawie i nie mam nic na papierku zbey mu wylozyc nie mam lini obrony jest cos takiego co moglbym mu przedstawic z enie ma racji?
Awatar użytkownika

damian_osp
OSP (gm., woj.): OSP Posada Zarszyńska
Kontakt:

Post autor: damian_osp »

to jakiś porypany musi być ten prezes skoro ogranicza orkiestre. A wogóle on chce żeby orkiestra grała??
Róbcie musztre i nie pytajcie się nikogo. Działalność strazy to też KULTURA, czyli orkiestra i musztra też.
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

Topic author
piero1988

wlansie najgorsze jest to z enie mozemy liczyc na nikogo pomoc zabronili nam nawet uzytkowania placu przy rmeizie na cele maszerowania jestesmy utopieni normalnie tragedia

dh.michal
OSP (gm., woj.): Żebry,gm.Wąsosz,woj.Podlaskie
Kontakt:

Post autor: dh.michal »

To powiedzcie dla tego waszego "prezesa" że albo robicie to co uważacie za słuszne według was, albo niech sam sobie gra.
Jak wam nie pozwoli to jeżeli większość jest za tym co tu nam piszesz to chyba macie prawo większością zorganizować nadzwyczajne zebranie i takiego delikwenta delikatnie mówiąc usunąć ze stanowiska.
„Idę tam,skąd wszyscy inni uciekają w obawie przed śmiercią”

http://www.osp.wies-zebry.pl
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat