PROCEDURA POZYSKIWANIA ŚRODKÓW NA NOWY SAMOCHÓD

Wszelkie sprawy dotyczące Straży Pożarnych od strony prawnej.

Topic author
jerzyski2
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): ochotnicza Straż Pożarna
Status: Offline

PROCEDURA POZYSKIWANIA ŚRODKÓW NA NOWY SAMOCHÓD

Post autor: jerzyski2 »

Witam, czy zna ktoś może, i mógłby się ewentualnie podzielić, wiedzą odnośnie całej procedury składania odpowiednich wniosków do poszczególnych instytucji odnośnie pozyskiwania środków na zakup nowego samochodu?

Dodam że wiem do jakich instytucji należy te wnioski składać ale chodzi mi przede wszystkim o terminy składania wniosków oraz o same formularze wniosków. Pytam ponieważ nigdzie nie napotkałem na taki temat, chociaż przeszukuję zasoby internetowe pod tym kątem już od dawna.

Konkretne pytania:
1. Cena na wniosku, np. do ZW ZOSP RP ( czy jest to cena uzyskana bezpośrednio od producenta pojazdu)
2. Kolejność i terminy składania wniosków
- ZW ZOSP RP – do 15.01.2014r w tym przypadku wiadomo, znam datę i druk wniosku
- Urząd Marszałkowski – jaki termin i na jakim druku?
- Komendant Główny PSP ( dotacja KSRG)– jaki termin i na jakim druku( czy obowiązuje jakiś druk?)
- Komendant Główny PSP ( Firmy Ubezpieczeniowe) – jaki termin i na jakim druku?
- WFOŚIGW – jaki termin i na jakim druku ?

Dodam że wiem także iż żeby w/w instytucję traktowały nas poważnie należy do takich wniosków dołączyć pisemne potwierdzenie zabezpieczenia odpowiednich środków w swych budżetach przez Urzędy Gmin, lub ewentualnie środków własnych.

Wszyscy których pytałem do tej pory, a w których jednostkach zakupione zostały nowe samochody, po kilku moich bardziej skomplikowanych pytaniach odpowiadali jednak, iż to pracownicy urzędów gmin zajmowali się całą procedurą a oni podpisywali się tylko pod odpowiednimi dokumentami.
Będę wdzięczny za wszystkie konstruktywne podpowiedzi
Pozdrawiam