Zespół Ratownictwa Medycznego przy OSP.
-
Topic author - Posty: 2
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Zespół Ratownictwa Medycznego przy OSP.
Czy OSP może podpisać kontrakt z NFZ i utworzyć Zespół Ratownictwa Medycznego? Widziałem, że przy innej OSP stała karetka z napisem OSP w ...
-
- OSP (gm., woj.): Puńców (goleszów, śląskie)
Re: Zespół Ratownictwa Medycznego przy OSP.
wg mnie może jeśli spełnia wszystkie wymagania, dużo pogotowi to firmy prywatne, jeśli macie tyle kasy na karetke i ludzi to spoko ;p
"Idę tam, gdzie wszyscy inni uciekają przed śmiercią."
-
- OSP (gm., woj.): Opole Lubelskie
może ale wydaje się to wręcz niemożliwe. Musisz wystartować do konkursu na świadczenie takich usług. A żeby wystartować to musisz się okazać sprzętem, wykwalifikowanymi pracownikami i itd. A konkurs odbywa się na cały rejon operacyjny, np powiat. Ja dorabiam w firmie prywatnej, która wygrała taki konkurs w pewnym powiecie. I musiała zainwestować na dwa zespoły ponad 1 milion. Do tego ma umowy podpisane ze wszystkimi lekarzami medycyny ratunkowej z mojego województwa i itd. Ogólnie to wydaje mi się, że możesz raczej zapomnieć o kontrakcie z NFZ. A karetkę może mieć prawie każda OSP i wykorzystywać jako samochód specjalny, np dla grupy ratownictwa medycznego.
"...bo do remizy Bóg wzywa najlepszych..."
-
- OSP (gm., woj.): Puńców (goleszów, śląskie)
dokładnie zgadzam się tutaj z Pawłem w 100% niby wszystko by fajnie wyglądało, ale samemu sie nie da. Ale może spróbujcie w inny sposób, np u nas w powiecie cieszyńskim niedawno utworzyli nowy zespół rm w strumieniu a baze mają w osp strumień, jednak zespół nalezy do Cieszyńskiego Pogotowia Ratunkowego.
"Idę tam, gdzie wszyscy inni uciekają przed śmiercią."