Witam,
Nurtuje mnie odpowiedz na pytanie: Jak rozdzielaczowy musi otwierać wodę aby było jak najszybsze podanie wody dla II roty ? tzn żeby pomocnik ledwo nadążał dobiec (na trzy kroki) do przodownika. Mniej więcej orientuję się jak to ma wyglądać ale może zna ktoś jakieś nowe triki ?
Podanie wody na II rocie przez rozdzielaczowego
-
Topic author - Posty: 136
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
-
- OSP (gm., woj.): Dąbrowa Górn - Tucznawa
Re: Podanie wody na II rocie przez rozdzielaczowego
musi otwierać wodę tak, aby było jak najszybsze podanie wody dla II roty, tzn żeby pomocnik ledwo nadążał dobiec (na trzy kroki) do przodownika.
pomogłem?
pomogłem?
Tyle to ja wiem tylko bardziej mi chodzi o szczegóły bo są dwie linie gaśnicze i do tego zawór na środku. Co trzeba w odpowiednim momencie zamykać a co otwierać oraz na jaki poziom ?
-
- Kontakt:
proponuję poszukać rozdzielacza i prądownicy z opcją teleportacji.... chłopie czy jesteś jeszcze w stanie wymyśleć głupsze pytanie ? jakie tu moga być triki się lata z wezami i rozdzielaczowy otwiera tyle szybciej aż woda bedzie na styk a nie triki szukać do tego
-
- OSP (gm., woj.): Mrocza , kujawsko-pomorskie
nie do końca sie zgodzę że nie idzie nic zrobic w kwestii rozdzielacza , kumaty rozdzielaczowy to podstawa , może nie są to triki jakieś ale pewne zachowania które powodują że idzie to sprawnie i na styk. jezeli pomocnik rozwinie wąż na tyle ładnie że linia po rzuceniu jest do połowy rozciągnięta to rozdzielaczowy po tym jak pomocnik podłączy wąż do rozdzielacza powinien go juz powoli napełniać i w momencie kiedy pomocnik złączy juz oba węże i ma linie rozciągniętą wtedy otwiera całkowicie tak na prawdę on decyduje czy pomocnik zdąży czy nie jak napełni linie która jest połączona a nie rozciągnięta to dupa zbita dlaczego chyba każdy wie , tyle w tym temacie , u nas tak to jest zgrane ,że pierwsza rota dostaje wodę prawie jednocześnie z drugą rotą , czasy wychodzą w granicy 0d 31 do 34 .