kabel do aparatu

Strażak po godzinach

Topic author
XCerber
Posty: 421
Rejestracja: czw 31 maja 2012, 12:04
OSP (gm., woj.): Pinczyn, Zblewo, Pomorskie
Status: Offline

kabel do aparatu

Post autor: XCerber » pt 23 lis 2012, 13:21

Witam,
mam aparat cyforwy Samsung S750 ale nie mam kabla do niego. Prubowalem podlaczyc kabel od innego aparatu (nikona) ale komputer go nie wykrywal. Dla sie jakos zgrać zdjęcia bez orginalego kabla?
zgranie na karte pamieci nie wchodzi w gre...

fire45
Posty: 268
Rejestracja: pt 16 gru 2011, 16:43
Status: Offline

Re: kabel do aparatu

Post autor: fire45 » pt 23 lis 2012, 15:03

Jak podłączysz go do komputera, to uruchamiasz aparat czy na wyłączonym zgrywasz?

Topic author
XCerber
Posty: 421
Rejestracja: czw 31 maja 2012, 12:04
OSP (gm., woj.): Pinczyn, Zblewo, Pomorskie
Status: Offline

Re: kabel do aparatu

Post autor: XCerber » pt 23 lis 2012, 15:57

ani tak nie mozna ani tak... komputer wgl nie widzi aparatu,
Awatar użytkownika

damian_osp
Posty: 571
Rejestracja: ndz 24 kwie 2011, 10:15
OSP (gm., woj.): OSP Posada Zarszyńska
Kontakt:
Status: Offline

Re: kabel do aparatu

Post autor: damian_osp » sob 24 lis 2012, 12:19

Wyciąg kartę pamięci z aparatu i podłącz do jakiegoś czytnika pamięci albo do innego aparatu jeśli podejdzie.
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

fire45
Posty: 268
Rejestracja: pt 16 gru 2011, 16:43
Status: Offline

Re: kabel do aparatu

Post autor: fire45 » sob 24 lis 2012, 14:13

damian_osp pisze:Wyciąg kartę pamięci z aparatu i podłącz do jakiegoś czytnika pamięci albo do innego aparatu jeśli podejdzie.
Przeczytaj ponownie pierwszy post autora wypowiedzi...
Awatar użytkownika

damian_osp
Posty: 571
Rejestracja: ndz 24 kwie 2011, 10:15
OSP (gm., woj.): OSP Posada Zarszyńska
Kontakt:
Status: Offline

Re: kabel do aparatu

Post autor: damian_osp » sob 24 lis 2012, 17:19

fire45 pisze:
damian_osp pisze:Wyciąg kartę pamięci z aparatu i podłącz do jakiegoś czytnika pamięci albo do innego aparatu jeśli podejdzie.
Przeczytaj ponownie pierwszy post autora wypowiedzi...
Autor pisze o zgraniu na kartę pamięci, a ja mówię o odczycie danych z karty. Widocznie źle zrozumiałem

No cóż, trzeba załatwić pewnie dobry kabel skoro użycie karty pamięci nie wchodzi w grę.
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

Fistach
Posty: 919
Rejestracja: pn 06 cze 2011, 17:21
OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska
Status: Offline

Re: kabel do aparatu

Post autor: Fistach » sob 24 lis 2012, 17:38

Teoretycznie kabel nie powinien mieć znaczenia - jedynie ważne jest aby miał odpowiednie końcówki.

Moje sugestie:

a) spróbuj zgrać zdjęcia na inny komputer
b) mój aparat musi po podłączeniu do komputera zostać włączony - wiem trudno oczekiwać że coś takiego byś przegapił ale piszę na wszelki wypadek
c) jeżeli karty w aparatach są takie same przełóż kartę do drugiego aparatu i zgraj z niego

Topic author
XCerber
Posty: 421
Rejestracja: czw 31 maja 2012, 12:04
OSP (gm., woj.): Pinczyn, Zblewo, Pomorskie
Status: Offline

Re: kabel do aparatu

Post autor: XCerber » sob 24 lis 2012, 19:48

na kablu jest taka "beczółka" jakie sa przy róznych kablach,np przy innym kablu do Sony moge ja otworzyc i widze ze to sa jakies magnesy, moze to jakos blokuje to wszystko? aparat chce wrzucic na GBA zeby w miare porzadne fotki zrobic na akcji...

Topic author
XCerber
Posty: 421
Rejestracja: czw 31 maja 2012, 12:04
OSP (gm., woj.): Pinczyn, Zblewo, Pomorskie
Status: Offline

Re: kabel do aparatu

Post autor: XCerber » czw 29 lis 2012, 20:42

wie juz ktos jak sie tym zajac?;:P

dh.michal
Posty: 232
Rejestracja: śr 03 sie 2011, 00:34
OSP (gm., woj.): Żebry,gm.Wąsosz,woj.Podlaskie
Lokalizacja: Żebry
Kontakt:
Status: Offline

Re: kabel do aparatu

Post autor: dh.michal » czw 29 lis 2012, 22:40

Druhu kolego kup sobie kabel masz np. tutaj
http://allegro.pl/kabel-usb-8-pin-do-sa ... 39864.html
Takie wejście?
Twój model jest podany więc chyba tak.
Zapłacisz z przesyłką 25 zł (bo radze wziąć list polecony priorytetowy) i na 99% powinien działać.
Jak nie to wina aparatu.
A jak nie to nie kupuj na allegro tylko podjedź do twojego najbliższego sklepu/serwisu RTV/AGD i spytaj czy mają kabel do takiego modelu i niech sprawdzi czy działa. I będziesz wiedział na 100%
„Idę tam,skąd wszyscy inni uciekają w obawie przed śmiercią”

http://www.osp.wies-zebry.pl

Topic author
XCerber
Posty: 421
Rejestracja: czw 31 maja 2012, 12:04
OSP (gm., woj.): Pinczyn, Zblewo, Pomorskie
Status: Offline

Re: kabel do aparatu

Post autor: XCerber » pt 30 lis 2012, 14:16

chyba tak bedzie trzeba zrobic:P dzieki za pomoc

palisie
Posty: 13
Rejestracja: śr 25 wrz 2013, 17:18
OSP (gm., woj.): pom i czasem moga byc okolice
Status: Offline

Re: kabel do aparatu

Post autor: palisie » śr 25 wrz 2013, 17:23

Witam podłącze się pod pytane o kabel. Potrzebuję znaleźć kabel do urządzenia CipherLab CPT8000 gdyby ktoś znał sklep w którym dostanę taką część będę wdzięczny za pomoc. Potrzebuję pilnie sprzętu do pracy a bez kabla to nic nie zdziałam.

Statha
Posty: 10
Rejestracja: czw 17 paź 2013, 11:14
OSP (gm., woj.): 5576534532323645
Kontakt:
Status: Offline

Re: kabel do aparatu

Post autor: Statha » czw 17 paź 2013, 11:32

Kabel tutaj nie ma nic do znaczenia. Nie masz po prostu zainstalowanych sterowników od aparatu na komputerze, w niektórych przypadkach to niezbędne.

3zuch
Posty: 758
Rejestracja: pn 04 lis 2013, 09:22
Status: Offline

Re: kabel do aparatu

Post autor: 3zuch » czw 14 lis 2013, 17:26

Przez rok to chyba sobie już zgrał :lol: Czasami wystarczy przeczytać instrukcje, błędy bywają śmieszne.

Kunegunda.23
Posty: 3
Rejestracja: wt 19 lis 2013, 19:52
Status: Offline

Re: kabel do aparatu

Post autor: Kunegunda.23 » wt 19 lis 2013, 19:54

Może dalej próbuję :) czasami instrukcja się gubi i warto zapytać na forum w końcu od tego są :P
ODPOWIEDZ