odznaczenia podkarpacie

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
adonis
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): sedziszow mlp. podkarpackie
Status: Offline

odznaczenia podkarpacie

Post autor: adonis »

W ubiegłym roku złozyłem wnioski o odznaczenia dla strazaków ze swojej jednostki jednak WIELKIM problemem dla zarządu woj podkarpackiego okazał sie fakt iz złozyłem je w formacie A4, nie ważne to ze motywacja była taka ze ten konkretny strażak naprawde zrobił cos dla idei ochotnictwa strażackiego, ze brał udział w akcjach, ze poświęcił swój czas. To jest nie wazne tylko format wniosku (który świadomie został napisany w formie pisma drukowanego zeby zaden kolejny mega móg nie poprzekręcał nawisk) Jestem świadomy przepisów prawa i jego stosowania jednak zadaje pytanie wszystkom normalnym strażakom czy to jest powód do tego zeby zwykłemu strazakowi który poswiecił swój czas, prace, rodzine, odznaczenia ????????????????? -Brawa dla zarzadu oby tak dalej a napewno poszerzycie idee ochotnictwa i dzałania na rzecz innych, a moze warto by zastanowic sie nad stanem wypsazenia jednostek niz podniecac sie B5 czy A4
Awatar użytkownika

seligow
OSP (gm., woj.): Seligów woj.Łódzkie
Kontakt:
Status: Offline

Re: odznaczenia podkarpacie

Post autor: seligow »

Popieram, ale co zrobisz... Dzięki temu można zobaczyć jacy "strażacy" zasiadają w zarządzie. Cały system jest chory. Zobacz ceny sprzętu. Żeby wyposażyć jeden zastęp 6-osobowy w podstawowy sprzęt trzeba wydać około 20 000zł (UPS'y+hełmy+buty+rękawice). Jeżeli gmina chce inwestować w OSP, to pół biedy, ale jeżeli nie, to zapał druhów kończy się na starcie. A jeżeli chodzi o postawę zarządu, to u nas w powiecie jest jeszcze ciekawiej. Dwa lata temu przeprowadzone były szkolenia podstawowe strażaków ratowników. Poprzednie były zorganizowane.....ok. 25 lat temu.
Starszy sikawkowy
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat