Tania koszarówka

Topic author
mariuszskarbnik
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Tania koszarówka

Post autor: mariuszskarbnik »

http://allegro.pl/ubranie-koszarowe-kos ... 61378.html

Ciekawa aukcja dla jednostek z ograniczonymi środkami na zakupy umundurowania... Jak na razie "dobra cena" ;)
Awatar użytkownika

kamil237

Re: Tania koszarówka

Post autor: kamil237 »

Obecnie cena faktycznie zachęcająca ale zapewne do soboty podskoczy do około 100 zł
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!

Topic author
mariuszskarbnik

Przed chwilką dostałem maila z informacją o chęci zakupu ubrania z aukcji za 100 złotych z góry. Informuję, że niestety nie jest to moje ubranko i aukcja. Czasami wrzucam tutaj posty o aukcjach z allegro, bo jeszcze półtora roku temu kiedy reaktywowaliśmy naszą jednostkę to dużą ilość używanego sprzętu zakupiliśmy poprzez allegro i był to dobry interes. Jest wiele postów, gdzie widnieje prośba o przekazanie używanego sprzętu, niestety sytuacja w większości jednostek jest nieciekawa i zazwyczaj każdy chce odzyskać choć parę złotych za wycofany sprzęt.

Dla zainteresowanego - zalicytuj 100 złotych i poczekaj co będzie, może wystarczy. My zawsze robiliśmy w ten sposób, ustalaliśmy górną granicę ceny jaką mogliśmy przeznaczyć i licytowaliśmy.
Awatar użytkownika

podymacz
OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie

Post autor: podymacz »

Nie chcę spamować kolegom - druhom, ale w temacie zakupu tanich koszarówek mam coś do powiedzenia. Moje OSP współpracuje z firmą SafeLife, która daje fajne ceny na nowe koszarówki. Szyją wszystko pod klienta. Zażyczyliśmy sobie wersję, z dłuższą bluzą (w tych ze wzoru KG PSP wychodzą plecy na wierzch, jak się utnie szelki) i nam uszyli. Ceny też są niczego sobie. Polecam kontakt z Panem Sławomirem Mazurkiem. Powołać się na OSP Więcławice i powinno się fajnie rozmawiać. Link do nich przez naszą stronę internetową, lub od razu tutaj:

http://www.safelife.com.pl/

Acha! I jakość też jest bardzo dobra! Zwłaszcza wersja, ze "zbrojeniem" czyli przeszyciem, dzięki któremu ubranie się nie przeciera i nie targa (za szybko). Kupiłem sobie takie do PSP i rewelacja! Dwa lata jazdy po ześlizgu i dopiero wytarte w 30%!!! Ubranie z innej firmy (uwaga rebus: "GO W..T"), wytarło się kolegom, po.... UWAGA! DWÓCH TYGODNIACH!

Topic author
mariuszskarbnik

Zgadzam się z Tobą podymacz, że niektóre firmy mogą dać niezły rabat na nowy sprzęt (sprzęt gaśniczy, czy też umundurowanie). Niestety w dalszym ciągu w kraju jest wiele jednostek, gdzie nie ma szans na zakup nowego sprzętu (nawet po rabacie cena i tak będzie dwa razy wyższa od używanego). Są jednostki, gdzie przychód w ciągu roku zamyka się kwotą 1000 zł. To by wystarczyło na 5 koszarówek albo węży, a co dalej (energia elektryczna itp...) ? Wiem, bo sam przerabiałem to nie tak dawno - półtora roku temu. Żeby jechać na zawody po 6-ciu latach nieobecności i nie występować jak ORMO (ubranka typu deszczyk, pogryzione przez myszy) każdy za własne pieniądze zaopatrzył się w używane koszarówki przez allegro, czy odkupując je od innych jednostek (które miały wymianę - ale nic za darmo - z kasą wszędzie ciężko). Tak samo kupiliśmy używane hełmy PH-5, żeby nie biegać w porozbijanych "orzechach". Tutaj masz podymacz różnicę w cenie - używany PH-5 za jakieś 60 zł, a nowy - około 500 zł brutto. W efekcie każdy wydał mniej więcej 180 zł, i dostał koszarówkę, hełm i pas. Szczerze to wszyscy byli zaskoczeni skąd to mamy... :) Fajnie by było, gdyby każdy mógł kupić nowy sprzęt, ale zapewniam, że 50% jednostek w kraju na to nie stać... Smutne ale prawdziwe.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat