Dotacje z KSRG - ZACHODNIOPOMORSKIE

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

konin998
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): węgorzyno, zachodniopomorskie
Status: Offline

Re: Dotacje z KSRG - ZACHODNIOPOMORSKIE

Post autor: konin998 »

Koledzy czy mógłby ktoś udosępnić w formie elektronicznej lub zeskanowanej treść umowy o doację KSRG w 2011r. bo niesey naczelnik u nas podpisał ale nie zrobił ksera i teraz srach sie bać wydać tą kasę nie wiedząc co tam było napisane
ospwegorzyno@o2.pl
Awatar użytkownika

Artur
OSP (gm., woj.): Stary Brus, lubelskie
Kontakt:

Post autor: Artur »

Umowa Ci Kolego nie jest potrzebna tylko wniosek na dotację bo tam jest wyszczególnione co macie kupić i za jaką kasę. Wniosek musi być wasz a nie kogoś z forum.
Komendant Gminny, Sekretarz Zarządu Powiatowego ZOSP RP
Zapraszam na: http://www.stary-brus.osp.org.pl/ i http://osp-starybrus.blog.onet.pl/
Awatar użytkownika

marcinas7majster
OSP (gm., woj.): OSP BANIE - woj.Zachodniopomorskie

Post autor: marcinas7majster »

Ja umowę podpisałem 22 sierpnia. W końcu doczekaliśmy się i zadzwonili do nas z informacją, że mam się stawić jak najszybciej. Dostałem również informację, że gdy wszystkie jednostki z mojego powiatu podpiszą dokumenty zostaną one wysłane kurierem do Warszawy. Tam pozostanie dopełnienie ostatnich formalności i pieniądze mają trafić na nasze konta jeszcze w sierpniu. Ewentualnie na początku września. A co do umów itd, to cała dokumentacja ma do nas trafić pocztą. Umowy, wnioski i wszystkie dokumenty, które będą nam potrzebne do rozliczenia się z zakupów. Takie informacje dostałem od strażaka odpowiedzialnego za te sprawy w Komendzie Wojewódzkiej.

Pozdrawiam.
Marcin - Zachodniopomorskie

Firestarter
OSP (gm., woj.): Okolice Krakowa

Post autor: Firestarter »

Czy takiej OSP KSRG warto dawać dotacje.???? Oto przykład http://www.tygodnikpodhalanski.pl/www/i ... =&id=13286
Awatar użytkownika

podymacz
OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie

Post autor: podymacz »

Firestarter pisze:Czy takiej OSP KSRG warto dawać dotacje.???? Oto przykład http://www.tygodnikpodhalanski.pl/www/i ... =&id=13286
Dobre! Chłopaki wyglądają, jakby wyszli na plażę... :lol:

Cierpi wizerunek OSP. Artykuł nadaje się na osobny wątek - będzie burza.
Awatar użytkownika

malczan4
OSP (gm., woj.): Wierzbanowa (Wiśniowa, małopolskie)
Kontakt:

Post autor: malczan4 »

No ubiór wspaniały jak na wyjazd do akcji ..
Awatar użytkownika

TadekB

Post autor: TadekB »

Skoro nie mają kompletów, to widocznie potrzebują pieniędzy :)
A na poważnie - odnośnie "ubiór" i "plaża". Rzecz raczej na oddzielny temat: czy wiecie, że w bądź co bądź chłodniejszej od Polski Norwegii strażacy do zdarzeń innych niż pożar mają specjalny kombinezon lekki? A u nas obowiązkowym ubraniem do wszystkiego jest nomeks (sorki - UPS). Klimat mamy jakby cieplejszy i do wszystkiego mamy t... parzyć w nomeksach (wiem, że dowódca podczas akcji w uzasadnionych przypadkach może odstąpić od jego używania, ale przecież pod nomeksami zazwyczaj mamy "cywilki"). Może i u nas ktoś by o tym pomyślał i dokonał kilku zmian w przepisach? Zdaję sobie sprawę, że nadal kupa niereformowalnego luda jeździłaby do akcji ubrana byle jak, ale może by coś to zmieniło. Może też ktoś by w końcu pomyślał o bieliźnie termoaktywnej dla ratowników, bo to też jest jak na razie dla nas kosmos, a przecież nagminnie używają jej np. rowerzyści.
998 + 112 = 1110 !
Awatar użytkownika

kamil237

Post autor: kamil237 »

Lekkie (bądź letnie) ubranie bojowe to temat na zupełnie inny wątek.
Dopóki mamy to co mamy czyli nomexy bądź UPS-y to mamy zasrany obowiązek je zakładać do każdej akcji bez znaczenia czy to pożar czy kotek na drzewie. A zachowanie druhów w przytoczonej sytuacji jest karygodne i tyle. Nie znajduję żadnego wytłumaczenia. Zwyczajnie nie chciało się munduru na dupę zakładać i tyle bo to tylko samochód w wodzie. Jak się komuś nie podobają obowiązujące zasady, jeżeli nie chce się zakładać nomexu to przecież nikt nikogo nie zmusza, a jeżeli postanowili stawić się na alarm to muszą przestrzegać zasad. A dowódca, niech nie bierze się za dowodzenie bo skoro nie potrafi zapanować nad kilkoma członkami własnej załogi i nakazać im założenie kompletnego umundurowania to jak ma zapanować nad sytuacją na miejscu zdarzenia. I to ma być KSRG, nasza wizytówka, elita... Turyści na plaży... Śmiech...
Ostatnio zmieniony pn 29 sie 2011, 17:15 przez kamil237, łącznie zmieniany 1 raz.
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!
Awatar użytkownika

podymacz
OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie

Post autor: podymacz »

Ja z kolei widziałem kiedyś reportaż z akcji, gdzie był wypadek autokaru. By tam gościu w krótkich spodenkach i klapkach, a na koszulkę miał nałożoną tą pomarańczową kamizelkę STRAŻ. I to leciało chyba na TVN24. Poszukam, jak znajdę to podrzucę.
Awatar użytkownika

marcinas7majster
OSP (gm., woj.): OSP BANIE - woj.Zachodniopomorskie

Post autor: marcinas7majster »

Drodzy koledzy strażacy mam do Was pytanie. Czy są jeszcze jakieś jednostki w tym kraju, które nie dostały jeszcze dotacji z KSRG ? Bo my nie otrzymaliśmy ani pieniędzy, ani umów zwrotnych. Dzwoniłem w piątek do KG PSP, to dostałem informację, że najpóźniej we wtorek kasa ma być. Do dziś nie ma. Dzwoniłem więc również dzisiaj, to Pani mi powiedziała, że nie mają pieniędzy ale postarają się wysłać jutro albo pojutrze i mamy spokojnie czekać. A z tego co słyszałem, to do końca września trzeba się rozliczyć z dotacji, tak? Dodam, że wszystkie jednostki mojego powiatu już dostały i prawie wszystkie się rozliczyły. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat