prośba o poparcie protestu PSP przez strażaków OSP

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.
Awatar użytkownika

strazak102
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): Strzebieszew,Domaniewice,Łódzkie
Status: Offline

Re: prośba o poparcie protestu PSP przez strażaków OSP

Post autor: strazak102 »

do slawek.998: A Tobie jeżeli się nie podoba praca w OSP za darmo, w czynie społecznym, to zrezygnuj.
"Bogu na chwałę, ludziom na pożytek"

"co nie uśmierci to podwójnie wzmocni mnie"
Awatar użytkownika

machines

Post autor: machines »

Właśnie ja tez za darmo robie w PSP ale mam inną płatną robote... PSP to pasja jak i miejsc do zarobku by utrzymać rodzine... Rozumiem strazaków z PSP.
Obrazek
Obrazek
Copyright © 2012 by machines. All rights reserved.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Awatar użytkownika

druhprzemek
OSP (gm., woj.): OSP Suchań woj. zachodniopomorskie
Kontakt:

Post autor: druhprzemek »

slawek.998 pisze:Do - wujo2010 - Jeżeli nie podoba Ci się w pracy to się zwolnij ,co tam jeszcze robisz , nikt cię tam na siłę przecież nie trzyma.To co wy robicie za pensyjke, my ochotnicy robimy za darmo.
Tak tylko Ty masz inną pracę, a jego pracą jest właśnie PSP. To dawaj zrezygnuj teraz ze swojej roboty. Wyżywisz całą rodzinę? Nie naskakuj na niego, bo fakt faktem- my robimy za darmo, ale pracujemy w cywilu. To jest jego PRACA czaisz? Mam tylko nadzieję, że jak dołączymy się do protestu i wygramy wraz z Wami to i nas - ochotników w końcu zobaczą.
Ten jest większy między ludźmi kto umie służyć i kto poświęci siebie dla dobra innych.

Myślisz, że jesteś twardzielem? Udowodnij i zaloguj się!
http://www.supersoldier.pl/enlist/79420
Awatar użytkownika

Topic author
wujo2010

Post autor: wujo2010 »

Dzięki za dobre słowa ,i za wsparcie. :D

Rafaix

Post autor: Rafaix »

I my też pomożemy;)
Awatar użytkownika

druhprzemek
Kontakt:

Nie ma za co :P
Ten jest większy między ludźmi kto umie służyć i kto poświęci siebie dla dobra innych.

NaczelnikOspLubczyno
OSP (gm., woj.): Lubczyno gm Bogdaniec Woj Lubuskie

Post autor: NaczelnikOspLubczyno »

witam jestem nowy na tym forum ale w pełni popieram protest i moja jednostka na pewno sie do niego dołaczy
Awatar użytkownika

newaudi
OSP (gm., woj.): Maniowy (Czosztyn, Małopolskie)

Post autor: newaudi »

Jestem całym sercem za wami. Jak już wspominałem moja jednostka też postara dołączyć się do protestu. Może odbiegnę trochę od tematu ale wkurza mnie to że "nasz" rząd potrafi z dnia na dzień wyłożyć duże miliardy na niby pomoc dla Grecji a już o podwyżkach dla ludzi którzy narażają własne życie to już zapomnieli. :evil: Trzeba się upominać o swoje :!: Obyście przypomnieli sobie o tym przy następnych wyborach.

slawek.998

Post autor: slawek.998 »

Do strażak102 - gdyby niepodobała mi się praca w OSP to bym tam nic nie robił a w OSP przeszedłem wszystkie szczeble począwszy od strażaka przez dowódce sekcji ,naczelnika a obecnie prezesa i zawsze będe działał na żecz OSP, ale panowie nie mylcie pojęć - praca zarobkowa a działalność społeczna to dwie różne żeczy. Ja pracuje bardzo ciężko ale za tą pracę otrzymuje bardzo dobrą zapłatę i jestem zadowolony gdyby jednak zarobki mnie nie zadowalały to napewno bym nie strajkował tylko zmieniłbym prace na lepiej płatną. Śmieszy mnie postawa kolegów z PSP bo co oni potrafią robić - być tylko strażakami , my ochotnicy oprucz tego że robimy to samo co oni potrafimy robić równierz coś innego ,każdy z nas ma jakiś fach i zarabia pieniądze na rodzine.Dzisiaj miedzy strażakiem z PSP a OSP zaciera się różnica tzn.jesteśmy tak samo wyszkoleni i wyposażeni i my świetnie dajemy sobie rade w tych ciężkich czasach a narzekają tylko życiowi nieudacznicy. Szczęśliwego Nowego Roku 2012 dla wszystkich braci strażaków.
Awatar użytkownika

strazak102
OSP (gm., woj.): Strzebieszew,Domaniewice,Łódzkie

Post autor: strazak102 »

slawek.998 pisze:Śmieszy mnie postawa kolegów z PSP bo co oni potrafią robić - być tylko strażakami , my ochotnicy oprucz tego że robimy to samo co oni potrafimy robić równierz coś innego ,każdy z nas ma jakiś fach i zarabia pieniądze na rodzine.
I tu się grubo mylisz. Każdy z nas, ma inne wykształcenie, inne zdolności. Jeden jest mechanikiem i naprawia samochody w straży jak się popsują, inny kładzie płytki, żeby pomieszczenia ładnie wyglądały, a jeszcze inny pisze programy aby ułatwić pracę dowódców zmian, jednostek. W tej pracy liczy się wszechstronność a nie tylko jeden fach w ręku. I nigdy nie naśmiewaj się z nas, bo kiedyś może przyjść taki czas, że będziesz nas potrzebował.
"Bogu na chwałę, ludziom na pożytek"

"co nie uśmierci to podwójnie wzmocni mnie"

slawek.998

Post autor: slawek.998 »

Nigy nie przyszło mi do głowy żeby się z was (strażaków z PSP) wyśmiewać ale kolego dziś każdy jest kowalem sweg losu i ja będąc na twoim miejscu nie czekałbym ani chwili a dawno zmieniłbym prace na lepiej płatną. Życzę wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku ale waszej akcji nie popieram bo jeżeli zdecydowałeś się na prace na tych warunkach to miej pretensje tylko do siebie.
Awatar użytkownika

Topic author
wujo2010

Post autor: wujo2010 »

I pewnie dlatego tu jeszcze jestem, bo lubię tę pracę,a co do warunków to rząd obiecywał wyrównanie płac w służbach mundurowych tym czasem zapomina o strażakach. Czy naprawdę uważacie koledzy na forum ,że nasza praca jest mniej ważna od pracy policjantów ,czy wojska? Mamy sobie odpuścić i nie walczyć o swoje :?:
Awatar użytkownika

malczan4
OSP (gm., woj.): Wierzbanowa (Wiśniowa, małopolskie)
Kontakt:

Post autor: malczan4 »

wujo2010 pisze:I pewnie dlatego tu jeszcze jestem, bo lubię tę pracę,a co do warunków to rząd obiecywał wyrównanie płac w służbach mundurowych tym czasem zapomina o strażakach. Czy naprawdę uważacie koledzy na forum ,że nasza praca jest mniej ważna od pracy policjantów ,czy wojska? Mamy sobie odpuścić i nie walczyć o swoje :?:
Musicie walczyć! Jak wszyscy mają mieć równe płace to naprawdę nie rozumiem rządu dlaczego o Was strażakach zawodowych zapomina ..
Awatar użytkownika

druhprzemek
Kontakt:

Ja mam pytanie do slawek.998: Czy zrezygnowałbyś z pracy, którą lubisz? Zrezygnowałbyś z pracy swoich marzeń? Oni chcą walczyć po prostu o to, aby lepiej im się żyło. Tak samo kochają pomagać innym jak i my. Śmieszne to może być tylko Twoje kapitalistyczne podejście do rzeczy. Czy nie liczy się już dla Ciebie orzełek z toporkami? Masz w ogóle jak wyższe idee? Umiesz szanować symbole?
Nie wciskaj więc ludziom kitu, że jak mu się nie podoba praca to nich sobie ją zmieni. NIE. Właśnie o to chodzi, żeby zostać, ale umieć też walczyć o swoje, a nie jak szczur latać od jednej pracy do drugiej. PSP to służba obywatelom, tak samo jak w OSP. Sam powiedziałeś, że te granice pomału się zacierają, ale one ZAWSZE pozostaną, chociażby ze względu na płacę, wielkość jednostek etc. i nie wolno mylić tych dwóch pojęć.
Mam nadzieję, że zrozumiałeś o co mi chodzi. Pozdrawiam i życzę wszystkim szczęśliwego Nowego i abyśmy zawsze wracali w tym samym składzie, co wyjeżdżamy ;)

Awatar użytkownika

Darek-Naczelnik
OSP (gm., woj.): pow.Łowicz, woj. łódzkie

Post autor: Darek-Naczelnik »

Ja nie jestem ani ZA ani PRZECIW
Dlaczego-
- a no dlatego że PSP praca jak każda jedna(wyjątki robią to z pasji) nie mówi się tu o przywilejach pracowniczych
- a np; taki piekarz zarabia niecałe 2000zł na miesiąc , pracuje tylko w porze nocnej i przepracowywuje około 60godz. tygodniowo i dotego zaczyna prace w każdy świąteczny wieczór ( nie mówimy tu o warunkach szkodliwych tj. min. zapylenie)
Nikt tego jakoś nie widzi a oni nie robią ogólnopolskiego krzyku
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat