PETYCJA DO ADMINISTRATORA
-
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Rogów, lubelskie
- Kontakt:
- Status: Offline
Re: PETYCJA DO ADMINISTRATORA
Szkoda że my tu sobie urządzamy teoretyczne plany i zamiary a nikt z góry nie napisze głupiego posta w stylu "macie panowie rację...".
Dla mnie priorytet to: powitalnia żeby nie było że się ludzie rejestrują tylko żeby wrzucić swoją ofertę, żelazne zasady w kupię/sprzedam, fota przedmiotu albo link do niej, cena w PLN a nie do uzg.
W każdym niemal temacie po chwili rośnie ogon postów proszę o zdjęcia na XXXX@YYYY.pl a po co taki śmietnik.
Dla mnie priorytet to: powitalnia żeby nie było że się ludzie rejestrują tylko żeby wrzucić swoją ofertę, żelazne zasady w kupię/sprzedam, fota przedmiotu albo link do niej, cena w PLN a nie do uzg.
W każdym niemal temacie po chwili rośnie ogon postów proszę o zdjęcia na XXXX@YYYY.pl a po co taki śmietnik.
-
- OSP (gm., woj.): Żebry,gm.Wąsosz,woj.Podlaskie
- Kontakt:
Tak wygląda forum strazak.pl , mam nadzieję że i na tym forum kiedyś tak będzie.

-
- OSP (gm., woj.): Nowa Wieś woj Pomorskie
- Kontakt:
Fajnie byłoby, aby był jeden temat "podwieszony", nie wiem na ile na to pozwala styl forum, ale na niektórych forach jest tak, że istnieje w każdym dziale temat, który zawsze jest na górze. Zatytułować go "przeczytaj zanim coś napiszesz", a tam oprócz "netykiety" napisać regulamin działu i kroki (z najczęstszych pytań) do przemyślenia np:
1. podstawowy akt prawny w OSP to statut - najpierw go przeczytaj, potem pomyśl pytanie
2. jeżeli już znasz swoje pytanie - sprawdź w szukajce, czy ktoś go wcześniej nie zadał
itd można się nad tym bardziej wysilić i napisać z 10 pkt.
Coś w tym stylu. Jeszcze, gdyby była możliwość podwieszania można zrobić temat z najczęstszymi pytaniami i odnośnikami do odpowiedzi. - starszych, nowszych. Jeżeli wypowiecie się (wraz z Mod'em) pozytywnie to mogę stworzyć coś takiego. Pytania na które znamy odpowiedź najlepiej pozamykać i będzie porządek.
po przeczytaniu kilku nowych postów...
Pkt 3 - zanim napiszesz "mądrą" odpowiedź to przeczytaj kiedy był zamieszczony ostatni post... w skrócie - nie odkopuj staroci (no żeby pisać w wątku z 2008 roku to już przesada...
)
1. podstawowy akt prawny w OSP to statut - najpierw go przeczytaj, potem pomyśl pytanie
2. jeżeli już znasz swoje pytanie - sprawdź w szukajce, czy ktoś go wcześniej nie zadał
itd można się nad tym bardziej wysilić i napisać z 10 pkt.
Coś w tym stylu. Jeszcze, gdyby była możliwość podwieszania można zrobić temat z najczęstszymi pytaniami i odnośnikami do odpowiedzi. - starszych, nowszych. Jeżeli wypowiecie się (wraz z Mod'em) pozytywnie to mogę stworzyć coś takiego. Pytania na które znamy odpowiedź najlepiej pozamykać i będzie porządek.
po przeczytaniu kilku nowych postów...
Pkt 3 - zanim napiszesz "mądrą" odpowiedź to przeczytaj kiedy był zamieszczony ostatni post... w skrócie - nie odkopuj staroci (no żeby pisać w wątku z 2008 roku to już przesada...

-
- OSP (gm., woj.): pow.Łowicz, woj. łódzkie
Ale może ktoś potrzebuje pomocy (porady) w temacie z 2008 roku to dlaczego zamykać ? ? ? ? ?JakuB pisze: ...
Pkt 3 - zanim napiszesz "mądrą" odpowiedź to przeczytaj kiedy był zamieszczony ostatni post... w skrócie - nie odkopuj staroci (no żeby pisać w wątku z 2008 roku to już przesada...)
Sam jestem stosunkowo świeżym użytkownikiem tego forum i nie jednokrotnie czytałem właśnie "stare" posty gdyż właśnie mnie dotyczyły.
Po drugie może ktoś ma tylko nieco inną sytuacje niż w "starym" poście więc po co robić nowy skoro jest gdzie pociągnąć temat i być może uzyskać bardziej dogłębną odpowiedź na pytanie.
-
- OSP (gm., woj.): Nowa Wieś woj Pomorskie
- Kontakt:
To akurat napisałem w przypływie emocji, gdy przeczytałem nic nie wnoszący post do tematu z 2008 roku. Teraz gorący temat jest związany z pojazdem uprzywilejowanym. Będzie różnica, gdy za 4 lata ktoś napisze: "masz racje", a nie np "przepisy się zmieniły, teraz jest tak...".JakuB pisze:Pkt 3 - zanim napiszesz "mądrą" odpowiedź to przeczytaj kiedy był zamieszczony ostatni post... w skrócie - nie odkopuj staroci (no żeby pisać w wątku z 2008 roku to już przesada...)
-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
stare posty też są warte odświeżenia i aktualizacji
-
- OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie
A ja mam jeszcze jedną propozycję. Niech powstanie dział typu "Hyde Park" gdzie będziemy mogli się porozumiewać i omawiać tematy inne niż pożarnictwo. Znamy się na tym forum, skutecznie sobie pomagamy - taki dział byłby bardzo ciekawą kopalnią wiedzy. Ja np. potrzebuję informacji o sterowniku pokojowym do kotła gazowego. Szkoda czasu na rejestrację na innych forach, zwłaszcza że na takich tematycznych stronach wpisują się przedstawiciele handlowi. Co wy na to? 
P.S. Zróbmy to zamiast "zakupy Ratalne". Zobaczcie z jaką datą jest ostatni post!!!!

P.S. Zróbmy to zamiast "zakupy Ratalne". Zobaczcie z jaką datą jest ostatni post!!!!

-
- OSP (gm., woj.): Rogów, lubelskie
- Kontakt:
Pod Hyde parkiem czy jak tam ktoś to nazwie podpisuję się rękami i nogami. Powinno być miejsce na luźne rozmowy o wszystkim i o niczym tak aby ludzie się poznali lepiej.
Pozatym, Maciek może byś zechciał zostać modem??? Uważam że ktoś ze stałych userów powinien pełnić taką funkcję.
Pozatym, Maciek może byś zechciał zostać modem??? Uważam że ktoś ze stałych userów powinien pełnić taką funkcję.
-
- OSP (gm., woj.): Seligów woj.Łódzkie
- Kontakt:
Pomysł z "luźnym" działem fajny, popieram.
(ale z tym sterownikiem to Ci nie pomoge
)
(ale z tym sterownikiem to Ci nie pomoge

Starszy sikawkowy
-
- OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie
Żaden z administratorów mi nie proponował takiej fuchy, ale dzięki za nominację.pietruch pisze:Pod Hyde parkiem czy jak tam ktoś to nazwie podpisuję się rękami i nogami. Powinno być miejsce na luźne rozmowy o wszystkim i o niczym tak aby ludzie się poznali lepiej.
Ja dziękuję, jeszcze mi do głowy władza uderzy....

Myślę że powinien obowiązywać system awansów, lub ocen użytkowników - który by pozwalał na moderowanie treści. Np. - masz wysoką reputację - możesz usuwać głupkowate wpisy.
Luźne tematy to super sprawa. Myślę że fajnie by się to rozwinęło.
P.S. Naprawdę nikt się nie zna na tych regulatorach?!

-
- OSP (gm., woj.): Dolice (Gmina Dolice, woj. Zachodniopomorskie)
Może i nie znam się a tyle na prowadzeniu forum, ale pomyślałem że można by zrobić coś takiego:
1. Nowy użytkownik się rejestruje lub po prostu loguje się jakiś stały bywalec.
2. Wchodzi w aktualności i zakłada nowy wątek, np. "Kto może być członkiem zarządu"
3. Po napisaniu swojego system sprawdza tytuł wątku tak jak by to była wyszukiwarka i podstawia klientowi zaproponowane odpowiedzi... Właśnie z innych wpisów, które powstały wcześniej i mają podobną nazwę - dokładnie tak samo jak działa wyszukiwarka...
4. Jeśli delikwent w zaproponowanych przez siebie odpowiedziach nie znajdzie podobnego tematu do jego pytania powinien mieć możliwość powrotu do założenia nowego wątku (bez powtórnego wpisywania tego co na początku napisał) Czyli że się gdzieś to tam na chwilę zapamiętuję i np na koniec wyszukanych wyników jest opcja "opublikuj".
Czy takie coś jest w ogóle możliwe do ogarnięcia? Co Wy o tym sądzicie?
Działało by to na zasadzie takiego filtra który widzi jak użytkownik zakłada podobne wątki do tych już istniejących i niejako kieruje ich do przeszukania forum, ale ostatecznie nie zabrania utworzyć nowego wątku.
Wtedy gdy dojdzie do sytuacji że ktoś z "premedytacją" dubluję wątki wtedy można z wobec takiej osoby egzekwować jakieś sankcje.... albo coś takiego.
Myślę że taki system nie naruszał by zasad swobody wypowiedzi a jedynie by "zmuszał" do przeanalizowania swojego pytania pod kątem istniejących już wątków.
1. Nowy użytkownik się rejestruje lub po prostu loguje się jakiś stały bywalec.
2. Wchodzi w aktualności i zakłada nowy wątek, np. "Kto może być członkiem zarządu"
3. Po napisaniu swojego system sprawdza tytuł wątku tak jak by to była wyszukiwarka i podstawia klientowi zaproponowane odpowiedzi... Właśnie z innych wpisów, które powstały wcześniej i mają podobną nazwę - dokładnie tak samo jak działa wyszukiwarka...
4. Jeśli delikwent w zaproponowanych przez siebie odpowiedziach nie znajdzie podobnego tematu do jego pytania powinien mieć możliwość powrotu do założenia nowego wątku (bez powtórnego wpisywania tego co na początku napisał) Czyli że się gdzieś to tam na chwilę zapamiętuję i np na koniec wyszukanych wyników jest opcja "opublikuj".
Czy takie coś jest w ogóle możliwe do ogarnięcia? Co Wy o tym sądzicie?
Działało by to na zasadzie takiego filtra który widzi jak użytkownik zakłada podobne wątki do tych już istniejących i niejako kieruje ich do przeszukania forum, ale ostatecznie nie zabrania utworzyć nowego wątku.
Wtedy gdy dojdzie do sytuacji że ktoś z "premedytacją" dubluję wątki wtedy można z wobec takiej osoby egzekwować jakieś sankcje.... albo coś takiego.
Myślę że taki system nie naruszał by zasad swobody wypowiedzi a jedynie by "zmuszał" do przeanalizowania swojego pytania pod kątem istniejących już wątków.
-
- OSP (gm., woj.): Seligów woj.Łódzkie
- Kontakt:
Domyślam się, z jakiego portalu wziąłeś inspiracjeJarek pisze: Po napisaniu swojego (wątku) system sprawdza tytuł wątku tak jak by to była wyszukiwarka i podstawia klientowi zaproponowane odpowiedzi... i na koniec wyszukanych wyników jest opcja "opublikuj".

Fajne, ale może być skomplikowane w realizacji...
Starszy sikawkowy
Myśle że ktoś sie tu zna. Admin na pewno. Ja mogę pomóc, mam kilka własnych for na inny temat.podymacz pisze:
P.S. Naprawdę nikt się nie zna na tych regulatorach?!
-
- OSP (gm., woj.): Dolice (Gmina Dolice, woj. Zachodniopomorskie)
O jaa! To już to ktoś wymyślił...seligow pisze: Domyślam się, z jakiego portalu wziąłeś inspiracje![]()