Ubezpieczenie

Wszelkie sprawy dotyczące Straży Pożarnych od strony prawnej.

Topic author
karol1118
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Ubezpieczenie

Post autor: karol1118 »

Witam mamy taki mały problem , dziś mamy zebranie w sprawie szkolenia podstawowego i dziś zapisuje się do nas kilka nowych osób , którzy też będą chcieli brać udział w kursie wymogiem tu jest posiadanie badan lekarskich oraz ubezpieczenia o ile z badaniami nie powinno być problemu to po rozmowie z wójtem wychodzi ze może być kłopot z dopisaniem do polisy ubezpieczeniowej . Co możecie mi poradzić temat jest bardzo pilny bo kurs już za tydzień . dodam ze nie wiem w jakiej firmie jesteśmy ubezpieczeni . Dziękuje za odpowiedzi
Piękniejszy od ciszy jest tylko dźwięk syreny

Niagara 998
OSP (gm., woj.): Dzierżoniów,woj Dolnośląskie

Re: Ubezpieczenie

Post autor: Niagara 998 »

Ja z jesteśmy tym nie mam problemu,jesteśmy ubezpieczeni w PZU,polisę mamy wykupioną na wszystkich członków ale nie z imienia i nazwiska jak by w razie coś to każdy ma swoje ubezpieczenie,dostajemy dolę z Gminy i gospodarujemy się sami tylko na koniec roku się rozliczamy z Urzędem i mamy spokój,nikt się do nas nie wtrącą.

slawek.998

Post autor: slawek.998 »

Niagara 998 pisze:Ja z jesteśmy tym nie mam problemu,jesteśmy ubezpieczeni w PZU,polisę mamy wykupioną na wszystkich członków ale nie z imienia i nazwiska jak by w razie coś to każdy ma swoje ubezpieczenie,dostajemy dolę z Gminy i gospodarujemy się sami tylko na koniec roku się rozliczamy z Urzędem i mamy spokój,nikt się do nas nie wtrącą.
Zorientuj się czy wasze ubezpieczenie to nie jakaś przewałka bo od ładnych kilku lat obowiązują ubezpieczenia imienne. W naszym rejonie żadna firma ubezpieczeniowa nie ubezpieczy strażaka inaczej niż imiennie.
Awatar użytkownika

Darek-Naczelnik
OSP (gm., woj.): pow.Łowicz, woj. łódzkie

Post autor: Darek-Naczelnik »

slawek.998 pisze:
Niagara 998 pisze:Ja z jesteśmy tym nie mam problemu,jesteśmy ubezpieczeni w PZU,polisę mamy wykupioną na wszystkich członków ale nie z imienia i nazwiska jak by w razie coś to każdy ma swoje ubezpieczenie,dostajemy dolę z Gminy i gospodarujemy się sami tylko na koniec roku się rozliczamy z Urzędem i mamy spokój,nikt się do nas nie wtrącą.
Zorientuj się czy wasze ubezpieczenie to nie jakaś przewałka bo od ładnych kilku lat obowiązują ubezpieczenia imienne. W naszym rejonie żadna firma ubezpieczeniowa nie ubezpieczy strażaka inaczej niż imiennie.

My ubezpieczaliśmy na wiosnę i też "grupowo" nie imiennie w PZU.
Awatar użytkownika

JakuB
OSP (gm., woj.): Nowa Wieś woj Pomorskie
Kontakt:

Post autor: JakuB »

U nas strażacy mają podwójne ubezpieczenie: grupowe na szkolenia/zawody/ - całe jednostki są ubezpieczone oraz imienne dla członków JOT
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat