Zapytanie
-
Topic author - Posty: 43
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Dzierżoniów,woj Dolnośląskie
- Status: Offline
Zapytanie
Witam,mam pytanie?jak rozwiązaliście sprawę ze strażakami którzy wyjechali za granicę parę lat temu i słuch o nich zaginął na liście figuruja i do statystyki tez się liczą,najłatwiej by było podjąć uchwałę żeby ich skreślić z listy,może jest jakieś inne wyjście.
Re: Zapytanie
Dlaczego ich wykreślać? Wyjechali za chlebem, ale nie jest powiedziane, że nigdy nie wrócą. To straż ochotnicza, nikt nie jest przywiązany łańcuchem do remizy. Ja nie spieszyłbym się z wykreślaniem w takich osób, może warto poczekać i z nimi porozmawiać jak przyjadą np. na Święta do domu... może akurat ktoś zamierza niebawem wrócić...Niagara 998 pisze:Witam,mam pytanie?jak rozwiązaliście sprawę ze strażakami którzy wyjechali za granicę parę lat temu i słuch o nich zaginął na liście figuruja i do statystyki tez się liczą,najłatwiej by było podjąć uchwałę żeby ich skreślić z listy,może jest jakieś inne wyjście.
A opłacają co rok składki ?
Bo wg. statutu jeśli nie opłaca składki zarząd może go wykluczyć.
Jednak tak jak przedmówca napisał - nawet gdyby nie opłacał tej składki mocno bym się zastanowił nad jego wykreśleniem.
Jak to się mówi "jeść nie woła" nic cie taka osoba "nie kosztuje"
Bo wg. statutu jeśli nie opłaca składki zarząd może go wykluczyć.
Jednak tak jak przedmówca napisał - nawet gdyby nie opłacał tej składki mocno bym się zastanowił nad jego wykreśleniem.
Jak to się mówi "jeść nie woła" nic cie taka osoba "nie kosztuje"
-
- OSP (gm., woj.): OSP Posada Zarszyńska
- Kontakt:
zrób może tak że na papierku nie widnieją żeby np mieć frekwencje na walnym zebraniu ale żeby mógł działać jak wróci
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek
-
- OSP (gm., woj.): Pomorskie Pomorskie
Możesz ich skreślić a jak wrócą i nadal będą chcieli uczestniczyć w życiu OSP to ich przyjmierz z powrotem . Można też pomyśleć nad uchwałą zarządu w sprawie "zawieszenia" takich członków , tylko że w statucie niema takiego pojęcia .
-
Topic author - Posty: 43
- OSP (gm., woj.): Dzierżoniów,woj Dolnośląskie
Dziękuje za radę,coś z tego wybierzemy,tak jak wspomniałem brak kontaktu z nimi od dłuższego czasu do domu tez nie przyjezdżają a do statystyki mi są nie potrzebni.
-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
kolego a może błąd robisz u nasz ilość członków się liczy przy wyborze do zarządu gminnego