Nowe Auta-pytanie o wyposażenie-Skrzynki

Ciekawostki i nowości sprzętowe oraz problemy dotyczące sprzętu używanego w Strażach Pożarnych.

Topic author
kulek44
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): Golczewo,zachpom
Status: Offline

Nowe Auta-pytanie o wyposażenie-Skrzynki

Post autor: kulek44 »

Witam druhów,

Ponieważ ostatnio zauważyłem dość ciekawe rozwiązanie jakie zostają "tworzone" na nowych zabudowach aut to skrzynki. Chciałbym podobnie jak w nowych autach wdrążyć ten plan w życie, mam do dyspozycji ów ok.10 skrzynek. I zastanawiam się co tak naprawdę dobrze "Leży" w tych skrzynkach ,czyli jaki sprzęt macie trzymany w takich skrzynkach. Z góry bardzo dziękuje za odpowiedź ;)
www.golczewo.osp.org.pl "Bo życie poświęcone innym jest warte przeżycia"- Admin Serwisu OSP Golczewo
Awatar użytkownika

osp_chrząblice

Re: Nowe Auta-pytanie o wyposażenie-Skrzynki

Post autor: osp_chrząblice »

Witam,

fajnie sprawdza się to do trzymania kombinezonu pszczelarskiego, woderów, sprzetu do stabilizacji, łańcuchy, drobny sprzęt burzący. Wszystko zależy jakiej wielkości masz te skrzynie i jaki sprzęt posiadasz bo tak naprawdę możesz wpakować tam wszystko :lol:
"Bo tylko życie poświęcone innym jest warte przeżycia"

Topic author
kulek44

Dziękuje jeszcze jakieś Ciekawe rozwiązania? Odnośnie stroju pszczelarskiego, stroju lodowego+kapoki traktujecie to jako sprzęt "sezonowy" czy czy podstawowy na aucie,czyli wozicie cały czas? Ponieważ nasze Iveco to pierwszy wyjazd chcielibyśmy aby miał jak najwięcej sprzętu , przy czym po układany w skrzynkach które w pewien sposób pozwalają na transport tego sprzętu ;) Pozdrawiam Kulek
www.golczewo.osp.org.pl "Bo życie poświęcone innym jest warte przeżycia"- Admin Serwisu OSP Golczewo
Awatar użytkownika

osp_chrząblice

Post autor: osp_chrząblice »

Pszczelarski jak najbardziej sezonowo :D reszta ciągle jeździ na aucie bo wiadomo, że bywa różnie.
"Bo tylko życie poświęcone innym jest warte przeżycia"
Awatar użytkownika

Grzesiek
OSP (gm., woj.): Brzeg Dolny / Dolnośląskie

Post autor: Grzesiek »

Do skrzynek możecie wsadzić m.in. zapasowe maski do AODO, zatrzaśniki, pasy bojowe, linki asekuracyjne, pachołki składane.. :wink:

Fistach
OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska

Post autor: Fistach »

Oprócz tego co koledzy napisali to:
pasy spinające
szakle
zawiesia pasowe
szelki bezpieczeństwa
karabinki
lonże
zestaw kominiarski
zestawy drewna do stabilizacji

Topic author
kulek44

Jeśli chodzi o zapasowe maski aodo,to akurat mamy na to miejsce iż każdy Uchwyt Na aparat ma na to specjalne miejsce, mimo to dzięki za odpowiedzi na pewno się przydadzą przy układaniu "Auta" i zrobienia w nim porządku na zabudowie. Właśnie myślałem o zestawie kominiarskim, linka, kula kominiarska i gdzieś wkomponować sito. Jeśli uda mi się to w lutym wszystko ładnie poskładać w skrzynki,mam nawet juz naklejki do skrzynek :) to na pewno się pochwalę w Tym temacie, Dzięki :D
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat