Ubranie Specjalne i "koszarówki"

Ciekawostki i nowości sprzętowe oraz problemy dotyczące sprzętu używanego w Strażach Pożarnych.

Topic author
ognik88
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): Szczecin - Śmierdnica
Status: Offline

Ubranie Specjalne i "koszarówki"

Post autor: ognik88 »

Może któryś z druhów orientuje się jakie firmy produkują ubrania specjalne i koszarowe naszym sąsiadom z Niemiec gdyż uważam iż są one bardziej funkcjonalne, jakościowo lepsze i długo dłużej użytkuje się je. Pewnie nie można ich użytkować w Polsce bo nie mają jakiegoś świstka.
Drugie moje pytanie znacie jaką inną firmę która produkuje dobre "koszarówki" i Ubrania Specjalne?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :)

Fistach
OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska

Re: Ubranie Specjalne i "koszarówki"

Post autor: Fistach »

Jest parę firm. W Niemczech używają zapewne różnych aczkolwiek nie wiem których dokładnie na pewno najlepszych :)

S-Gard
Seiz < oni robią chyba tylko rękawice
Texport
Rosenbauer :)

i pewnie trochę tego jeszcze jest.

W Polsce nie ma dobrych ubrań, które można by nosić legalnie.

DanielOSP
OSP (gm., woj.): warmińsko-mazurskie

Re: Ubranie Specjalne i "koszarówki"

Post autor: DanielOSP »

Ubranie S-Gard Attack z tego co pamiętam to ma CNBOP odziwo. Z naszego podwórka mogę śmiało polecić SX-3 (producent chyba Scantex czy jakoś tak). Użytkujemy od kilku miesiecy i naprawdę dobrze się spisują: dopasowane (nie ma efektu sukienek), lekkie, wygodne. W takiej cenie (ok 1300 zł) bardzo dobre ubranie. Aczkolwiek S-Gard napewno kusi :D
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat