Witam,
chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat utrudnień związanych z wchodzeniem roty do budynków podczas pożarów. Chodzi mi głównie o to jaki zabieracie ze sobą sprzęt i przede wszystkim jakie to niesie za sobą utrudnienia. Wiadomo aparat, wąż, prądownica, hooligan lub coś w tym stylu, radiostacja, co nie którzy pewnie jeszcze coś innego. Ale Chciałbym abyście z doświadczenia powiedzieli jak to u was wygląda i co was w tym najbardziej denerwuje, co najbardziej przeszkadza i stwarza niepotrzebne problemy.
Potrzebuję takich informacji do projektu na uczelni, więc bardzo prosiłbym o wasze opinie, z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Potrzebuję waszej opinii!!
-
Topic author - Posty: 26
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Re: Potrzebuję waszej opinii!!
Każdy pożar jest inny i w różnym stadium i miejscu , wiadomo ODO , latarka, linka , łączność , woda ,reszta wszystko zależy od potrzeb ,wentylator . piła, hooligan, PSP R1 itd. sprzętu jest dużo . Także ciężko jest powiedzieć co przeszkadza , mi na pewno to gapie i doradcy jak to robic i gdzie gasic
Święty Florianie patronie nasz ,miej w opiece naszą Straż
-
Topic author - Posty: 26
Dzięki GLM za odpowiedź, również zachęcam innych, bo wiem że moje pytanie może wydawać się głupie, ale na prawdę chciałbym poznać opinię odwiedzających wątek, bardzo mi w ten sposób pomożecie.
Pozdrawiam wszystkich
Pozdrawiam wszystkich
-
- OSP (gm., woj.): woj. wielkopolskie
jak na moje oko i doświadczenie to najważniejsze ODO, dobra łączność czyli zestaw podhełmowy, hooligan oraz latarka wg mnie najlepiej się sprawdza latarka na hełmie oraz wiadomo podpięcie do liny. Zestawu PSP R1 napewno bym do środka nie zabrał, ze względu na i tak dość duża ilość sprzętu , którą trzeba zabrać tj. hooligan, linia gaśnicza z prądwonicą a po drugie osobę z pomieszczeń zadymionych ewakuuję się jak najszybciej !!!