DSP-50 PROBLEM !

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
adriankzw
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): Pecna, Mosina, Wielkopolskie
Status: Offline

DSP-50 PROBLEM !

Post autor: adriankzw »

Witam :) Mam System powiadamiania Selektywnego wraz z przystawką GSM. Problem polega na tym że jak wyje syrena to w środku remizy wgl. jej nie słychać (plastikowe okna itp.) I chciałbym państwa się zapytać gdzie można dostać tanio takie coś jak alarm załączany prze SMS-a . Wtedy taki Alarm byłby przez nas zamontowany w środku naszego budynku i nie było by problemu ... Pozdrawiam.

Sernik
OSP (gm., woj.): woj. małopolskie

Re: DSP-50 PROBLEM !

Post autor: Sernik »

Jeszcze raz, masz DSP i przystawkę SMS DTG, jak wyje u Ciebie syrena to w środku remizy jej nie słychać tak ? A macie syrenkę rezerwową taką czarną małą ? W DSP jest wyjście 12V pod tą syrenkę i wystarczy w środku remizy zamontować albo taką podobną, albo zdemontować z zewnątrz aktualną syrenkę rezerwową i przenieść do środka, albo zakupić sygnalizator taki jak do alarmu w domu i podpiąć pod wyjście głośnika w DSP. Jak coś źle napisałem to proszę o poprawę.

Pozdrawiam

Sylwek
Kontakt:

Post autor: Sylwek »

Przykładowe sygnalizatory, które możecie podłączyć pod wyjście syreny rezerwowej DSP http://ealarmy.com.pl/sygnalizatory/syg ... etrzne/117
Problem jest taki, że często to wyjście nie jest aktywne więc może być konieczne zawołanie serwisanta, żeby zaprogramował włączanie syreny rezerwowej.

a jak mało to takie coś na 230V pod stycznik syreny http://www.tme.eu/pl/katalog/sygnalizat ... we_112602/

Na marginesie - jak macie system GSM to przecież dostajecie smsy lub clip jak jest alarm ,nawet w remizie. Po co Wam dodatkowa syrena?

marcin_op

Post autor: marcin_op »

Troszkę inaczej to jest.
W DSP jest czujnik zaniku faz, i ta syrena rezerwowa działa w momencie gdy jest zanik napięcia - nie ma 1 fazy albo wogóle nie ma zasilania - wtedy syrena alarmowa jest uruchamiana z wewnętrznego akumulatora DSP - więc nie o to Wam chodzi.
Ja bym nie kombinował bo przecież tak jak kolega wcześniej napisał dostajecie SMS-y a jeśli już musisz to podepnij się pod fazę sterującą stycznikiem w DSP, daj jeden stycznik o podpinasz co chcesz. Ja tak u siebie mam podpięte, możesz sobie podpiąć np. kompresor, oświetlenie.
Druga sprawa to taka jaką masz wersję DSP ? Bo od pewnej wersji DSP posiada programowane wyjścia już gotowe do podpięcie różnych urządzeń, no ale to już byś musiał dojść do tego jakie masz DSP, ewentualnie z jakiego roku produkcji ?
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat